Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nogometne škarice

I Kranjčar je bio majstor škarica, zabijao je C. zvezdi i Španjolskoj

rooney
Pixsell
22.02.2011.
u 10:33

Trenutak magije Waynea Rooneyja na Old Traffordu pamte svi zaljubljenici u nogomet. Spektakularne škarice kojima je odlučio pobjednika u manchesterskom derbiju protiv Cityja plod su akrobacije koja je svima zaustavila dah...

A onda je nešto slično ponovio Lyonov napadač Briand u petak u pobjedi protiv Nancyja. Briand će opet u akciju danas, Rooney sutra, a mi smo se prisjetili naših majstora škarica.

– Pamtim pogotke Zvezdi te mladoj reprezentaciji Španjolske. Kod škarica se mora dosta toga poklopiti – dobar položaj tijela, dobar ubačaj, kao i odlučnost da to napraviš. Naravno, iznimno je važno vježbanje, na treninzima sam to često ponavljao. Od, recimo, deset pokušaja, pet bi završilo onako kako sam želio – rekao nam je Kranjčar.

Je li to najteži udarac u nogometu?

– Kad se sve uzme u obzir, jest. Napadač je leđima okrenut vratima, mora imati pravi tajming.

Čije škarice vi posebno pamtite?

– Dražan Jerković bio je nedodirljiv, on je to izvodio perfektno. Cerin je to znao napraviti, a sjećam se da su i hajdukovci Šurjak i Jurica Jerković zabijali škaricama. Takav udarac mogu izvesti samo istinski znalci – jasan je Kranjčar.

I bivši dinamovac Mario Bonić bio je majstor škarica, sjećamo se gola banjolučkom Borcu u Maksimiru jedne kišne subote potkraj 70-ih... U zadnje vrijeme, od naših igrača, pamtimo škarice Mladena Petrića, u samo šest mjeseci dva je puta tako zabio za HSV! Najprije Herthi (studeni 2008.), a u travnju 2009. i Standardu.

– To je najbolji gol koji sam zabio, takav se zabija jednom u životu. Po zvuku nakon udarca znao sam da je gol – govorio je Petrić.

I Ronaldinho je zabio madridskom Atleticu u dresu Barcelone. Specijalist je za taj udarac i Nizozemac Huntelaar, koji ima snimljenu kompilaciju takvih golova! Pamtimo i škarice Petera Croucha, a mnogi se, kad vide škarice, prisjete Pelea i filma “Bijeg u pobjedu”...

Najveći od najvećih kad je riječ o škaricama bio je legendarni “plavi 9”, pokojni Dražan Jerković. Proveli smo sate i sate s njim u nogometnim razgovorima, a o škaricama je znao reći:

– Jedva sam čekao da opalim škarice. Zato sad jedva hodam, leđa me bole, kuk je nastradao... A nekad sam pucao škarice iz čista mira, da razbijem monotoniju. Recimo, kad je utakmica bila dosadna, dogovorio sam se sa suigračima da mi nabace za škarice, opalio sam ih i drugoga dana novine su pisale samo o tome! Svi su zanemarili negledljivu utakmicu, ha, ha... Te su mi škarice donijele popularnost i kod djevojaka – znao je pričati Draža.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije