Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLADIONIČARSKI SKANDAL

I Hrvatska istražuje Šapine

Kladionica
AFP
23.11.2009.
u 19:05

Dok se kladioničarski skandal iz Njemačke prelijeva i na druge europske zemlje, poput Italije i Austrije, njemački mediji i dalje opširno pišu o osumnjičenicima te sve većem broju uhićenih u aferi.

Najviše prostora  je dobio bivši profesionalni košarkaš Ivan Pavić iz Berlina, za kojega se još ne zna za što je sve optužen.

Agencija blizu kafića King

– Potpuno sam iznenađen njegovim uhićenjem – izjavio je direktor košarkaškog kluba iz Bamberga Wolfgang Heyder koji izjavljuje da Hrvata poznaje već 15 godina, još dok je kao mladi igrač igrao u rodnoj Bavarskoj, u klubu TSV Neuötting.

Odatle je 2002. i došao u Bamberg, s kojim je kasnije bio i njemački prvak.

– Miran je i vrlo društven momak – kaže Wolfgang Heyder za mladića hrvatskih korijena koji je posljednjih godina, nakon što je profesionalno prestao igrati košarku, navodno zbog bolesti, živio u Berlinu i radio kao košarkaški menadžer. Unatoč uhićenju bivšeg igrača, Wolfgang Heyder ne vjeruje da je Pavićeva umiješanost u skandal ima veze s košarkom. U Njemačkoj jedva da ima klađenja na košarkaške utakmice, kaže Hayder.

Mediji navode i to kako je Pavić do prije dvije godine radio besplatno kao Bambergov skaut te da je bio zadužen za Baltik i Hrvatsku.

Iz Berlina, gdje je Pavić posljednjih godina živio, stižu informacije da je ovih dana trebao otvoriti agencije za nekretnine, a i sam je posjedovao kladionicu. Suvlasnik agencije za nekretnine s njim trebao je biti Ante Šapina. Prostor agencije za nekretnine trebao je biti u neposrednoj blizini Šapinina kafića “King” u Berlinu.

Uhićenja i u Italiji

A Oliver Grbić, ravnatelj hrvatske policije, izvijestio je da su iz Njemačke dobili zahtjev da tamošnjoj policiji dostave podatke o braći Šapina. Nijemce zanima imaju li Šapine kriminalnu prošlost u Hrvatskoj i posjeduju li nekretnine i devizne i tekuće račune.

Theo Zwanziger, predsjednik Njemačkog nogometnog saveza, najavio je osnivanje radne grupe koja će pratiti efekte skandala koji obuhvaća 200 utakmica u devet europskih zemaljaj. Zwanziger je nedavno oštro ukorio Marija Baslera, trenera niželigaša Eintrachta iz Triera, koji se hvalio da će uplatiti listić na pobjedu svoje momčadi.

Talijansko je državno odvjetništvo, neovisno o Uefinoj akciji, pokrenulo proces protiv devetorice osumnjičenika u namještanje rezultata. U nedjelju je uhićen predsjednik talijanskog trećeligaša Potenze Calcio, Giuseppe Postiglione, kao i osmorica menadžera momčadi te članova podzemlja.

Na udaru je i BiH, a španjolski dnevni list Marca komentira mlaku reakciju iz te zemlje na sumnje da su i njihovi klubovi i igrači umiješani. “Treneri prvoligaških klubova te su abnormalne pojave već počeli uzimati za normalno”.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije