Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Starčeviću pozivnica za Rio

I hrvači će imati predstavnika na Olimpijskim igrama

Božo Starčević
Foto:
15.07.2016.
u 11:44

Otkako je Hrvatska samostalna, ovo su četvrte Igre na kojima Hrvatska ima hrvačkog predstavnika

Hrvatska olimpijska misija u Riju dobila je i 85. sportaša olimpijca, a to je 28-godišnji hrvač Božo Starčević. Član zagrebačkog Metalca nije se uspio probiti kroz kvalifikacijski sustav, ali je bio prvi ispod crte kada je Međunarodni olimpijski odbor naložio Međunarodnom hrvačkom savezu (UWW) da preraspodijeli nepopunjena četiri mjesta najkvalitetnijim hrvačima koji nisu ostvarili normu. A Starčević je bio upravo taj jer je i na europskim i na svjetskim kvalifikacijama bio treći, a išla su dvojica, a na posljednjem Svjetskom prvenstvu u Las Vegasu (2015.) bio je sedmi, a olimpijsku vizu izborila su prva šestorica.

– Božo u Rio ne ide kao netko kome je važno samo sudjelovati. On se tamo ide boriti za medalju. On je odličan borac koji je već dosad, uz malo sportske sreće, mogao imati već nekoliko medalja, a ima samo broncu s Prvenstva Europe održanog u Gruziji 2013. godine – kazuje glavni tajnik Hrvatskog hrvačkog saveza Davor Jakubek koji je spomenutom prigodom bio trener reprezentacije koji je Starčevića vodio kroz borbe do te jedine medalje.

Otkako je Hrvatska samostalna, ovo su četvrte Igre na kojima Hrvatska ima hrvačkog predstavnika. U Barceloni 1992. i Atlanti 1996. nastupao je Stipe Damjanović, zahvaljujući pozivnici, a jedini koji su dosad izborili olimpijsku vizu, prošavši kvalifikacijsko sito i rešeto, bili su braća Žugaj, Nenad i Neven, koji su nastupili na Igrama u Londonu prije četiri godine.
S Božom Starčevićem, Hrvatska će u Riju imati 85 sportaš u 17 sportova.

>>Među putnicima za Rio de Janeiro devet medaljaša u pojedinačnim sportovima

Komentara 1

MN
Mnd7779
12:32 15.07.2016.

Čestitam Božo puno sreće

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije