Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas odluka

I Dražen je plakao za stijeg

'27.01.2009., dvorana Arena, Zagreb, Hrvatska - Francuska i Hrvatska, dvije reprezentacije koje su jedine neporazene na Svjetskom prvenstvu u rukometu, odigrale su utakmicu 3. kola skupine I. Venio Lo
Marko Lukunic/PIXSELL
09.07.2012.
u 07:27

Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora dobilo je deset prijedloga, no samo tri imena mogu se izdvojiti kao kandidati. To su: Losert, Hinić i Ana Zaninović

Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora danas će odlučiti tko će biti šesti nositelj hrvatske zastave na otvaranju Olimpijskih igara u Londonu. Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora, rekao je da je Vijeće dobilo deset prijedloga, no objektivno se tri imena mogu izdvojiti kao najveći kandidati – rukometaš Venio Losert, vaterpolist Igor Hinić i tekvondašica Ana Zaninović.  

– Za mene uopće nema nikakvih dvojbi. Ako će se Vijeće držati kriterija, onda je jedini izbor Venio Losert, čovjek kojem su ovo četvrte Igre i koji ima dvije osvojene zlatne medalje. Pored svega, Venio je pravi primjer jednog kulturnog sportaša koji u svojoj karijeri nema nikakvih mrlja. Jer, ne treba zaboraviti da onaj koji nosi zastavu predstavlja Hrvatsku pred čitavim svijetom – rekao je Antun Vrdoljak, počasni predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora. Kada je bio predsjednik HOO-a, imao je veliku dvojbu tko će 1992. u Barceloni nositi hrvatsku zastavu.  

– Bila su samo dva kandidata, dva velika sportaša u to vrijeme, Dražen Petrović i Goran Ivanišević. Obojicu sam ih pozvao k sebi i rekao im da se sami dogovore. Onda je Dražen rekao da im je izbornik Skansi rekao da košarkaši neće ići na otvaranje jer sljedeći dan imaju utakmicu. Okrenuo se prama Goranu i suznih očiju rekao – nosi je ti, a ja ću te cijeli život mrziti zbog toga – ispričao je Vrdoljak.

– Nadam se da se ovoga puta neće dogoditi nepravda kao 2004. godine u Ateni. Prema svim kriterijima zastavu je trebao nositi Slavko Goluža, a onda je ta čast pripala Dubravku Šimencu. Tu je HOO pogriješio, a ja već tada nisam o ničemu odlučivao pa nisam bio dio te priče. I što se dogodi? Rukometaši osvoje zlato – rekao je Vrdoljak.

>> Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista <<

Komentara 16

LO
Lovro2101
07:32 09.07.2012.

Venio je svakako zaslužio biti stjegonoša!!!!!!

DU
Deleted user
07:35 09.07.2012.

Ana Zaninovic,je apsolutno zasluzila nositi Hrvatski stijeg,na OI u Londonu....

V3
volimjosipu<3
09:05 09.07.2012.

(Y)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije