Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUBOKO POTRESENI

I Crnogorci ne mogu vjerovati da Cice više nema, njihove poruke tjeraju suze na oči

Zlatko Cico Kranjcar
Foto: Boris Scitar/PIXSELL
1/3
01.03.2021.
u 17:30

Novinar portala Vijesti Aleksandar Radović posvetio je Kranjčaru lijep tekst naslovljen: Cico, hvala ti za nezaboravnih 29 dana

Zlatko Cico Kranjčar ostavio je dubok trag gdje god da je radio, pa tako i u Crnoj Gori, čiju je reprezentaciju preuzeo 2010. godine.

Portal Vijesti.me objavio je veliku galeriju iz tih vremena uz naslov "Čovjeka kojeg su svi voljeli", a tijekom dana oglasili su se i brojni proslavljeni tamošnji nogometaši, među njima Mirko Vučinić te Radomir Đalović.

>>> Pogledajte prisjećanje Zorislava Srebrića na Zlatka Cicu Kranjčara


 

- Posljednji pozdrav dragome drugu i prijatelju - napisao je Vučinić na društvenim mrežama, dok se Đalović nadovezao riječima: Ne znam što da kažem, baš sam potresen. Bili smo zajedno prije mjesec, mjesec i pol, sve je bilo u redu, a sada ovakva vijest - rekao je Đalović za Vijesti.

- Bili smo zajedno u Zagrebu, kada sam došao s 20 godina, dočekao me kao trener. Kasnije u reprezentaciji, pa u Iranu. Bili smo prijatelji, on je poseban čovjek u mom životu. Njegova smrt je ogroman gubitak, ma bio je neponovljiv u svakome smislu, ljudskom i trenerskom. Bio je legenda - kazao je Đalović i dodao: 

- Cico je imao neviđenu karizmu, bio je pobjednik, svi su ga voljeli. Znao je uvjeriti te da si jači i bolji nego što jesi. Svi smo uživali tada u državnoj momčadi, igrali smo lijepo, imali rezultate i zajedništvo. On je bio takav gdje god je radio - kazao je Đalović.

Video: Cicina ostavština: Dvije dvostruke krune, dvije Lige prvaka i šok u Dugom selu

Novinar spomenutog portala Aleksandar Radović u međuvremenu je Kranjčaru posvetio lijep tekst naslovljen: Cico, hvala ti za nezaboravnih 29 dana. 

- Možda zvuči pretenciozno, znajući sve naše podjele i usude, ali - ako je neko ikada ujedinio Crnu Goru u sportskom, i ne samo sportskom smislu, onda je to bio Zlatko Cico Kranjčar.

Za nešto više od 18 mjeseci, koliko je živio i radio u našoj zemlji, šarmantni hrvatski trener ostavio je takav trag da se i skoro deset godina kasnije o njemu priča i piše kao o čovjeku koji je, s momčadi koju je vodio, stvarao čuda i sanjao čudo - kazao je u uvodu.

- Te kvalifikacije za EURO, te prve četiri utakmice, tih 39 nezaboravnih dana, bili su najljepša crnogorska nogometa (sportska) priča.

Pobjede nad Walesom, pa nad Bugarskom, pa nad Švicarskom, s po 1:0, u nezaboravnoj atmosferi, i nezaboravne majstorije Mirka Vučinića, zaokružene remijem bez golova u hramu nogometa na Wembleyju protiv Engleske, s Cicinim taktičkim pečatom i duhom, dovele su Crnu Goru u poziciju da sanja i vjeruje da je sve moguće... - napisao je Radović i zaključio tekst uz riječi: Hvala, legendo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mirko Vucinic (@mirkisa)

Komentara 1

MD
mala_domejana
19:21 01.03.2021.

Njihove "poruke" tjeraju mi suze i dan danas od ubijenih branitelja i civila, spaljenih kuća po Konavlima, Župi, Dubrovniku, Rijeci dubrovačkoj i Dubrovačkom Primorju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije