Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA ALL-STAR

LeBron se poklonio Westbrooku: On je nevjerojatan talent

All-Star, Zapad - Istok
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
17.02.2015.
u 08:22

Postignuto je čak 58 trica, a Westbrook je zabio 41 koš, jedan manje od rekordera Chamberlaina.

U utakmici u kojoj je zabava bila važnija od ishoda, selekcija Zapada u New Yorku je pobijedila Istok sa 163:158, a u 64. NBA All-Star dvoboju bilo je svega osim taktički stroge košarke. Treneri nisu mudrovali, ozbiljne obrane se nisu igrale (bilo je samo 9 prekršaja) da bi igrači mogli nesmetano izvoditi atrakcije. A njih je bilo napretek, ponajviše zakucavanja, dodavanja iza leđa i trica kojih su obje momčadi zabile čak 58 iz 133 pokušaja.

Nowitzky nakon 11 godina

– Svi vole pucati trice. Nisam imao nikakav taktički plan, pa to nije obična utakmica – kazao je trener pobjedničke selekcije Steve Kerr.

Atrakcija za sebe bio je nastup eksplozivnog Russella Westbrooka (MVP), koji je zabio 41 koš, što je samo jedan manje od All-Star rekorda Wilta Chamberlaina. I dok se on nametao i odijevanjem (boravak u New Yorku koristio je i za reklamiranje svoje modne linije), Curry se pak isticao virtuoznim driblinzima i dodavanjima, Paul je imao 15 asistencija, a Harden je pokazao zašto je vodeći strijelac lige zabivši sedam trica koliko i istočnjak Korver. Zapadnjacima je pak najjači otpor pružao LeBron James (30 koš) koji nije krio da je on htio biti MVP, ali je i skinuo kapu Westbrooku:

– On je nevjerojatan talent, s iznimnim pokretačkim motorom.

Bila je to i utakmica rariteta kao što je bilo alley-oop zakucavanje 213 cm Nowitzkog, prvo nakon 2004. godine, ali i utakmica u kojoj su time-outi trajali i po 6-7 minuta jer su se na pozornici izvodili fragmenti iz najpopularnijih broadwayskih predstava (Chicago, Mamma Mia) ili su na parketu usporene plesne točke izvodile bakice, odnosno napuhane maskote klubova. Popratni šou su pak uljepšale dvije pop-pjevačice, Christina Aguilera pjevala je prije utakmice, a Ariana Grande na poluvremenu.

– Očito je tu bilo bitno pojaviti se jer ovo je nagrada, a utakmica je bila najmanje bitna i ovo nije ni 30 posto intenziteta u odnosu na ozbiljnu NBA košarku. Ugođaj je bio opušten pa tako pola igrača Istoka nije došlo na utakmicu službenim autobusom, za neke i ne znam jesu li bili u istom hotelu s nama, a LeBrona sam vidio samo na treningu i utakmici – komentirao je uz smiješak Neven Spahija, pomoćnik trenera selekcije Istoka.

Braća Gasol za povijest

Poseban trenutak bilo je i podbacivanje jer su za loptu skakali Pau i Marc Gasol, kao prva braća u povijesti All-Star utakmica koja su startala. Katalonskoj braći zapljeskali su i mnogi slavni, među kojima je najviše aplauza dobio bivši američki predsjednik Bill Clinton. U prvim redovima su bili i pjevačice Rihanna i Beyonce, glumci Cris Tucker i Ethan Hawke, sveprisutni Spike Lee, niz poznatih repera. Bio je to najsadržajniji i najblještaviji All-Star Weekend u posljednjih 10 godina.

>>Miller pred punom dvoranom Curryju: Najbolji šuter svih vremena jest Petrović

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije