Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najveći hrvatski derbi

I bez Karača, žapci prijete gosparima

'za sport.....23.05.09 rijeka....finalfour vaterpolo eurolige....jug-mladost....paulo obradovic(jug12) Photo: Goran Kovacic/Vecernji list'
'Goran Kovacic/Vecernji list'
20.03.2010.
u 10:43

Utakmice Juga CO-a i Mladosti uvijek su bile prava vaterpolska poslastica, bez obzira na trenutačne snage ili formu pojedine momčadi.

Iako se u javnosti o današnjoj utakmici 20. kola Jadranske lige ne stvara dojam derbija, vaterpolisti Juga ipak s puno opreza očekuju tu utakmicu.

Pobjeda za prvo mjesto

Činjenica je da pored svih dvoboja koje smo igrali ili ćemo igrati ove sezone s Mladosti, ta utakmica na prvi pogled nije toliko značajna, ali u nju ćemo ući maksimalno koncentrirani i sa željom da pobijedimo. Uspjehom bismo praktički potvrdili prvu poziciju u Jadranskoj ligi – rekao je Jugov trener Elvis Fatović, koji ne bježi od uloge favorita.

– Na papiru smo mi bolja momčad, ali Mladost je uvijek Mladost i trebamo tu kvalitetu pokazati i u bazenu. Ožujak nam je iznimno bitan mjesec jer igramo više vrlo važnih utakmica, pa je važno i da zadržimo pobjednički ritam – ističe Fatović, koji je s cijelom momčadi počeo trenirati tek u četvrtak.

Bošković, Sukno, Joković i Bušlje bili su s reprezentacijom u Rusiji, ondje bi bili i Obradović, Dobud i Marković da nisu bili ozlijeđeni, ali Fatović u tome ne traži ispriku.

– Trudili smo se da ozlijeđene igrače vratimo u igrački ritam. Kako trenutačno stvari stoje, imat ćemo sve igrače na raspolaganju za utakmicu protiv Mladosti – najavljuje Fatović, koji uz pripremu za utakmice protiv Zagrepčana, jugaše mora pripremiti i za sljedeće europsko iskušenje.

Naime, već za sedam dana dubrovački vaterpolisti gostuju u Barceloni u sklopu četvrtfinala Eurolige. Barceloneta je neugodna momčad, ali kako ističe Fatović, o njoj će početi razmišljati tek nakon posljednjeg sudačkog zvižduka utakmice protiv Mladosti, koja počinje u 19 sati.

Babiću veća minutaža

Emil Nikolić, trener Mladosti, u još je većim neprilikama zbog nastupa reprezentacije u Rusiji. Izvan klupskog pogona bila su čak petorica igrača (Pavić, Brzica, Muslim, Buljubašić i Karač), a što je najgore, Karaču je na treningu u četvrtak slomljen prst, pa će 15-ak dana biti izvan pogona.

– Ta nam je ozljeda poremetila ritam, ali bit će to prilika mladom Babiću i još mlađem Vukičeviću da se dokažu kao igrači na koje se može računati. O Jugu znamo sve, kao i jugaši o nama. Pokušat ćemo ponovo dobro igrati kao u susretu s Cattarom, a i u finalu Kupa dokazali smo da se možemo nositi s Dubrovčanima – kazao je Nikolić, koji će prvi put predvoditi Mladost protiv Juga pred gruškim tribinama.

– Bit će sve u redu. Ništa ne može ugroziti moj odličan odnos s dubrovačkom publikom – zaključio je Nikolić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije