Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cedevita u 4. kolu izgubila u Solunu od Arisa, no i dalje ima lijepe izglede za prolaz među najboljih 16

I bez četvorice najboljih Cedevita na pragu senzacije

\'sport...zagreb...07.10.2008. Kosarkaski centar Drazen Petrovic, Regionalna NLB liga, Cibona - Zadar 87-94, trener Zadra Aleksandar Aco Petrovic,  Photo: Goran Stanzl/Vecernji list\'
Goran Stanzl/PIXSELL
07.12.2010.
u 22:05

Košarkaški Eurocup, 4. kolo: Aris TT Bank - Cedevita 85:76; EuroChallenge, 4. kolo: Zadar - Pinar Karsiyaka 82:77.

Bez četvorice svojih najboljih igrača (Baždarić, Draper, Edwards, Vukušić) košarkaši Cedevite trebali su biti sigurna lovina za domaći Aris u 4. kolu Eurokupa. No nekad veliki grčki klub dobrano se morao pomučiti da bi pobijedio hrvatski klub koji bi tek jednog dana mogao biti velik (85:76). Zapravo, ono što je Aris imao kao ukalkuliranu pobjedu, umalo se pretvorilo u senzaciju i ako se nekome može čestitati na nekom porazu onda su to cedevitaši. Ali ih se, jednakom snagom, treba i izgrditi za posljednjih stotinjak sekundi ove predstave.

Pred 2000 gledatelja u legendarnom Arisovom hramu Aleksandreio Melatron cedevitaši su se odlično držali do posljednjih 100 sekundi susreta kada su napravili niz gluposti. Ključni trenutak susreta bio je peti prekršaj odličnog Krstića koji zapravo nije postojao.

Kod 75:74 umjesto mrtve lopte i napada za Cedevitu, Krletu je, koji je netom prije ubacio tricu, suđen prekršaj što je domaćinima donijelo dva bacanja. Njegovu razigravačku ulogu preuzeo je Princ koji se odmah sam zaletio pod koš i promašio. Isti je igrač odmah napravio nepotreban prekršaj za još dva bacanja Solunjana (80:74), a potom u solo akciji još jednom promašio. Sljedeće dvije donacije domaćinu potpisao je pak Rudež.

Najprije je išao pucati tricu preko dugorukog Taputosa i zaradio "bananu", a potom je tri sekunde prije kraja napravio prekršaj unatoč tome što je trener Petrović insistirao da se to ne čini. Šteta zbog takvog raspada sistema koji je do tih posljednjih 100 sekundi odlično funkcionirao.

- Ponosan sam što smo odigrali ovako hrabru utakmicu, ali i razočaran sa tri-četiri poteza u samoj završnici. Kada smo došli na izvor da se napijemo vode, ostali smo žedni. Šteta što Krstić nije ostao u igri do kraja jer on je u drugom dijelu činio taj trokut sa Plaistedom i Trohom koji nas je doveo u priliku da pobijedimo. Nažalost, Princ je na kraju napravio dvije gluposti, Rudež jednu pa smo izgubili sa devet razlike.

Pokušavao je Petrović sve da ohrabri momčad, ali i da otupi suparničku stranu kako ne bi došlo do predviđanih "minus 20". Čak je prije šuterskog treninga pokušavao omekšati domaćeg trenera Sharona Druckera kazavši mu:

- Ako odete na "plus 20" budi opušten.

- Da si mi to rekao prije 15 godina možda bih ovo i kupio, no danas sigurno ne - odgovorio je izraelski stručnjak sumnjajući u Acinu pilu naopako.

Acu je pak pokušao zbuniti jedan Solunjanin koji ga se usudio pitati za kladioničarski savjet - hoće li Cedevita izgubiti sa više ili manje od osam koševa. Na koncu njegova krnja momčad nije igrala da izgubi što manje, već je igrala na pobjedu i zbog toga zaslužuju pohvale.

Rudež je još jednom odigrao odlično (23 koša, tri asistencije) no, kako je to ilustrirao Petrović, on se kretao u rasponu od genijalnih poteza do gluposti. Plaisted (22 koša) je odigrao najbolju utakmicu otkako je u Cedeviti, ali samo napadački. Obrambeno je ipak previše propuštao. Vrlo zrelo igrali su iskusni Troha (11 koševa, šest asistencija) koji je u konačnici ostao bez lopti, i Krstić koji je s ovom partijom doveo u pitanje status Princa kao prve pričuve prvog razigravaču Draperu.

Inače, vrlo važna vijest za izglede Zagrepčana u ovom natjecanju stigla je iz Mariuopolja, gdje je domaći Azovmaš, nakon produžetka, pobijedio Hapoel Galil Gilbou (92:88). To cedevitašima otvara vrata drugog kruga Eurokupa za što im trebaju još domaća pobjeda nad Azovmašom i domaća pobjeda Arisa nad Hapoelom.

Navijači Arisa kazali su nam da cijene hrvatske košarkaše jer u ovom klubu igrala su sedmorica Hrvata - Stojko Vranković, Goran Sobin, Zdravko Radulović, Franko Nakić, Ivan Grgat, Alen Gregov i Ante Grgurević. Igrao je ovdje i bivši Cedevitin trener Slobodan "Lefteris" Subotić kojeg domaći trener Drucker nije zvao da mu oda slabe točke suparničkih igrača. No, Subotić je zato, kao klupska legenda, bio telefonski gost Arisove radijske emisije.

Slovenski je stručnjak igrao za slavnu Arisovu momčad, uz Galisa i Janakisa, koja je na prelazu 80-tih na 90-te osvojila pet uzastopnih dvostrukih grčkih kruna. Piksi je svojedobno ovdje imao i kafić koji je imao tricaško ima "6,25" i iz kojeg je bilo jednako teško izaći kao i ući u njega.

Zadrovi košarkaši u 4. kolu Eurochallenge kupa pobijedili su Pinar Karsiyaku sa 82:77.

Komentara 1

OB
-obrisani-
06:25 08.12.2010.

najsigurniji parovi- uvjerite se http://vaha-tips.blog.hr/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije