Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠUŠKA SE

I Bayern bacio oko na Marija Mandžukića

03.12.2008.
u 16:29

Njemački su mediji, među kojima i DSF, prenijeli da i veliki Bayern želi dovesti Marija Mandžukića (22)! On, Ukrajinac Timošuk i Srbin iz Standarda Jovanović navodno su na čelu liste želja njemačkog velikana, koji će u lov na njih već ove zime. DSF je objavio i da je Mandžo, koji je zbog teškoća s koljenom propustio gostovanje u Udinama, jučer bio u Münchenu na liječničkom pregledu. No, to nije točno, Mario je bio u Zagrebu i to na redovitom pregledu kod dr. Saše Jankovića.

Zdravko Mamić ranije je odbijao ponude Werdera i Lensa od deset milijuna eura za reprezentativnog napadača, a pitanje je koliko je voljan ponuditi Bayern.

A dok će Dinamo u nedjelju voditi bitku sa Zagrebom, Bavarce u petak (20.30 sati) očekuje veliki derbi prvog i drugog na ljestvici, s prošlosezonskim drugoligašem Hoffenheimom! Ali dečki iz Hoffenheima, sela s nešto više od 3000 stanovnika, udaljenog 40 kilometara od regionalnog središta Karlsruhea, više nisu iznenađenje, u München dolaze s tri boda prednosti.

Hoffenheim je najugodnije iznenađenje cjelokupne europske prvoligaške scene. Vedad Ibišević (24) najbolji je strijelac njemačke lige sa 17 pogodaka u 15 utakmica te sedam asistencija. Unatoč ponudama Bayerna, Arsenala i Tottenhama Ibišević u klubu želi ostati do isteka ugovora (ljeto 2010.). A uz njega ključni su još jedan Ćirin štićenik i glavni razigravač Sejad Salihović koji je uz osam asistencija postigao i četiri pogotka, Senegalac Demba Ba, drugi klupski strijelac sa sedam pogodaka i četiri asistencije te Nigerijac Chinedu Obasi sa šest pogodaka i tri asistencije.

Veliki adut gostiju je i trener Ralf Rangnick. On je u dosadašnjih 12 susreta protiv Bayerna slavio pet puta, uza samo tri poraza. Ali i domaćini su u velikoj formi. Branitelj naslova već devet kola ne zna za poraz, od čega je sedam puta pobijedio. Nakon lošega prvenstvenog početka, u posljednjih mjesec i pol dana opet je blizu vrha ljestvice, a dobro stoji i u Ligi prvaka gdje je, bez poraza, već izborio drugi krug.

Bayernovi strijelci pojedinačno nemaju pozamašan učinak, ali nisu neučinkoviti. Pogotke je ove sezone u prvenstvu postizalo 11 igrača, a u posljednje vrijeme glavni strijelci su u sjajnoj formi. Luca Toni pogotke je postizao na posljednje četiri utakmice, a Miroslav Klose bio je strijelac u četiri od posljednjih šest susreta.

– Napokon ćemo saznati koja je momčad bolja! – kazao je vezist Bayerna Bastian Schweinsteiger.

Hoće li se nastaviti senzacija zvana Hoffenheim koja više nikoga ne iznenađuje ili ćemo, sudeći prema kladionicama, vidjeti očekivanu pobjedu bavarske momčadi, znat će se u petak navečer.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije