Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ratko Rudić

Hvala, dupini!

'11.09.2010., Zagreb -  LEN EP u vaterpolu, finalna utakmica za muskih reprezentacija Hrvatske i Italije.  Hrvatski vaterpolisti.  Photo: Antonio Bronic/PIXSELL'
'Antonio Bronic/PIXSELL'
12.09.2010.
u 19:30

Zlatni izbornik naglasio je kako mu je poraz od Crne Gore pomogao i otvorio mogućnost da ostane i nakon Londona. Ovo mi je najdraži trofej jer je osvojen kod kuće, a tada ga je i najteže osvojiti, ističe

– Padala je kiša i sada mogu u Gorski kotar u gljive – našalio se Ratko Rudić jutro nakon proslave zlata. Veseo i dobro raspoložen, bio je spreman odgovoriti i na neobavezna pitanja, ali sam je počeo vrlo ozbiljno:

Rudić i nakon Londona

– Za nas je prvenstvo počelo ždrijebom na Trgu. Jednoga za drugim dobivali smo jake suparnike i znali smo da nas očekuje težak posao. Imali smo napornu sezonu, naše je prvenstvo prekasno završilo, igrači nisu imali dovoljno vremena za oporavak. A željeli smo uspjeh ne samo na Europskom prvenstvu, koje je bilo kruna sezone, nego i u Svjetskoj ligi i u Svjetskom kupu. Nakon što smo osvojili broncu i srebro, šalili smo se da bi trebalo dopuniti niz bronca - srebro - zlato i na kraju smo to i ostvarili – kazao je Rudić te se bacio na raščlambu nastupa u Zagrebu:

– Nismo možda počeli u najboljoj formi, ali igralo se svaki drugi dan i to nam je pomoglo da osvojimo zlato. Poraz od Crnogoraca na početku nam je možda i pomogao, jer poraz nekad motivira i više nego sama pobjeda. Prvenstva se osvajaju igrom u obrani i zato smo na tome najviše radili. Jer mi u napadu imamo jake pucače i sidraše, i to je uvijek manji problem.

Rudić je najavio da "još danas" počinju pripreme za OI u Londonu, za koje se još nismo kvalificirali. Za to ćemo sljedeće godine morati ili osvojiti Svjetsku ligu ili medalju na Svjetskom prvenstvu u Šangaju. Ili proći kvalifikacije.

Najdraži trofej

Na upit što mu znači ovo zlato i je li mu to najdraži trofej u bogatoj karijeri, Ratko je odgovorio:

– Najdraži je trofej onaj koji je osvojen kod kuće, zato što ga je i najteže osvojiti. I zato što su uvijek velika očekivanja. Idete ulicom a ljudi pitaju: hoće li biti zlato? Ovo je doista vrhunac u mojoj karijeri. Ima li što ljepše od toga da se vratite kući i u gradu kojem živite osvojite zlatnu medalju? Još ljepše će biti samo osvojiti olimpijsko zlato i tako završiti... – Rudić je na trenutak zastao, ali uskočio je Perica Bukić, dodavši:

– S ovim ciklusom.

Prevedeno, to znači da se na Rudića računa i nakon OI-ja u Londonu. Pa naravno! Predugo smo ga čekali da bismo ga tako lako pustili da ode u sportsku mirovinu.

Nakon svega, Rudić je priznao da je nastup samo s jednim vratarom bio rizik, ali prihvatio ga je nakon dugog razgovora s Pavićem.

– Vratari ipak ne dolaze često u fizički kontakt pa je mogućnost da se ozlijede manja – zaključio je i naglasio da mu je drago što mališani sada prepoznaju igrače i identificiraju se s njima.

Ključne riječi

Komentara 15

AP
apaurin
22:23 12.09.2010.

Hvala Vam , girice ,papaline ,kederi ,,hihihihih....

VI
visio
07:50 13.09.2010.

Bravo brancini!!

AP
apaurin
22:32 12.09.2010.

srdelice ..hehehhe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije