Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pojačanje madridskog Reala

Hürriyet Spor: Tomić je zvijezda Hrvatske

Ante Tomić
AFP
23.04.2010.
u 18:16

Turski Hürriyet Spor u najavi Svjetskog košarkaškog prvenstva u njihovoj zemlji, koje počinje krajem kolovoza, ovom se prilikom dotaknuo Hrvatske, odnosno Ante Tomića.

U uvodu teksta se navodi kako je hrvatska momčad nedavno napravila zaokret u vidu promjene na samom vrhu. Otišao je dosadašnji izbornik Jasmin Repeša, koji je zadnji put reprezentaciju vodio u Poljskoj prošle godine na Europskom prvenstvu, a njegov nasljednik je postao Josip Vranković.

U nastavku se navodi da se promjene neće dogoditi samo na izborničkoj klupi, već i na parketu gdje je "rođena zvijezda", a to je 23-godišnji Ante Tomić, ovosezonsko veliko pojačanje madridskog Reala.

"U najjačoj europskoj ligi, u ACB ligi, vrlo se brzo dokazao", kaže se u tekstu, dok sam Ante Tomić ponavlja:

- Nije mi bilo lako pri odlasku iz Zagreba. Real je moja prva europska momčad i bilo je teško pri zamisli što će se sve dogoditi. No, čim sam došao u klub, sve se promijenilo.

Turski je dnevnik spremno povukao paralelu, Tomić i Pau Gasol, makar je hrvatski košarkaš s distancije komentirao takve epitete.

- Ne volim usporedbe, jer su teške. Pau Gasol je vjerojatno najbolji europski košarkaš danas ili je među dvoje, troje najboljih. Moj put je tek krenuo - rekao je Tomić koji je s Realom potpisao trogodišnji ugovor, a podsjetimo da ga je 2008. godine na NBA draftu, kao 44. izbor, uzela Utah Jazz.

"Nije nikakvo čudo pojavljivanje ovakvo talentiranog igrača u Hrvatskoj i čovjeka koji vrlo brzo po dolasku u Real zabije dvadesetak poena Barceloni u Euroligi. Hrvatska je prije imala Dražena Petrovića i Tonija Kukoča, legende europske košarke, te je Tomić samo nastavak niza", navodi dalje autor teksta.

Tomić je, pak, sve zaključio riječima:

- Ovo je zasad sjajna sezona za mene. Imao sam lijepe posljednje mjesece u Zagrebu gdje je bilo mnogo uspjeha. Potpisao sam za veliki klub, snašao se i nametnuo, a svi me u Realu cijene. Ništa ljepše nisam mogao poželjeti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije