Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALEKSEJ ŠVED

Huligani napali ponajboljeg košarkaša Europe. Zbog ozljede glave završio je u bolnici

Istanbul:  FIBA EuroBasket 2017, Španjolska - Rusija
EXPA/ Sportida/ Vid Ponikvar
02.05.2023.
u 13:30

Ruski mediji pišu da je poznati ruski igrač postao žrtva zbog posrtanja CSKA u polufinalu VTB lige

Jedan od najboljih košarkaša Europe, Aleksej Šved, završio je u bolnici poslije napada huligana u Moskvi. Objavio je to njegov klub CSKA, koji je pobijedio sve momčadi u regularnom dijelu sezone VTB lige, a onda ispao u polufinalu play-offa od Lokomotive iz Kubana. 

I upravo je posrtaj trofejnog kluba moguć razlog napada na Alekseja Šveda, koji je potpuno podbacio u polufinalnoj seriji. Naravno, nema potvrde ovoga, niti su otkriveni huligani, ali ruski mediji uveliko spekuliraju da je najbolji strijelac Eurobasketa 2017. godine postao žrtva eliminacije CSKA.

Šved je zadobio ozljede glave u napadu ispred jednog restorana, odakle je prevežen u bolnicu. Sjajni košarkaš obavio je i razgovor s policijom, koja sada traga za nepoznatim počiniteljima. Šved će u prosincu napuniti 35 godina, a tijekom karijere je osvojio Euroligu sa CSKA (2008), bio je član idealne petorke Europskog prvenstva (2017), MVP Eurokupa (2017) i najbolji asistent Eurolige (2021).

Također, ostavio je trag u NBA-u igrajući za za Minnesotu, Philadelphiju, Houston i New York, da bi šest sezona proveo u Himkiju izkojeg se 2021. vratio u CSKA, gde je i započeo profesionalnu karijeru. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije