Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZDRAVKO ZOVKO

Htjeli smo pozvati Blaženka Lackovića

Zdravko Zovko
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
30.01.2014.
u 13:03

- Nismo imali uvid u njegovo stanje, a nekako se poklopilo da je Ivan Slišković počeo igrati sve bolje pa smo zbog mira u kući odustali od pozivanja Lackovića - otkrio je Zovko.

Zdravko Zovko vratio se u hrvatsku rukometnu reprezentaciju nakon 14 godina. Bio je izbornik kada smo osvojili broncu na Europskom prvenstvu u Portugalu 1994. godine te srebro godinu dana kasnije na SP-u na Islandu. Drugi put je sjeo na klupu reprezentacije 2000. godine kada smo bili šesti na EP-u u Hrvatskoj i kada se nismo plasirali na Olimpijske igre u Sydney. Nakon 14 godina ponovno je sjeo na klupu, ovoga puta kao trener-savjetnik.

Alilović neshvatljivo pao

– Na Europskom prvenstvu u Danskoj ispunili smo osnovni cilj: izravni plasman na SP koji će se sljedeće godine održati u Dohi. Dobili smo mir i vrijeme, izbjegli smo stres kvalifikacija. A doći će vrijeme zlata, možda već iduće godine – rekao je Zovko.

Je li četvrto mjesto uspjeh?

– Pa, nije neuspjeh. Mogli smo i više, ali i manje. Treba pogledati istini u oči i reći da smo sami krivi što se nismo plasirali u finale ili što na kraju nismo osvojili brončanu medalju. U obje ključne utakmice, a tu mislim na Francusku i Dansku, imali smo po nekoliko minuta krize.

Kako se turnir bližio završetku, tako je Mirko Alilović bio sve lošiji.

– Ne bih analizirao učinak pojedinca, ali je činjenica da je Alilović sjajno krenuo u turnir, a onda je neshvatljivo pao postotak njegovih obrana. Jasno da bez obrana vratara nema vrhunskog rezultata. Zašto je pao u formi, zašto je došlo do pada koncentracije, pokazat će stručne analize.

Jeste li u jednom trenutku, primjerice uoči utakmice s Poljacima, razmišljali o naknadnom pozivanju Blaženka Lackovića?

– Jesmo. Intenzivno smo razmišljali o tome da ga pozovemo. No, nismo imali uvid u njegovo stanje, a nekako se poklopilo da je Ivan Slišković počeo igrati sve bolje pa smo zbog mira u kući odustali od pozivanja Lackovića.

Što se dogodilo s Bičanićem?

– Nažalost, igrao je jako dobro, pa jako loše. I tu će kasnija analiza pokazati koji je bio razlog njegovih oscilacija – rekao je Zovko.

Za vrijeme utakmica često se znao dići s klupe, nešto prišapnuti izborniku, ali i igračima.

– Moram priznati da je za mene uloga trenera-savjetnika bila nešto novo. Do sada sam uvijek bio prvi trener i stalno sam bio na nogama, sudjelovao u igri. Sada je moja uloga da uglavnom gledam i svoja zapažanja da prenesem izborniku. Suradnja je bila na visokom nivou. Goluža je čak prihvatio neke moje savjete. Ista je stvar bila i s Valterom Matoševićem, trenerom vratara. I njemu sam dao nekoliko savjeta koje je prihvatio i koji su se pokazali kasnije dobrima. Jasno, svaki trener ima svoju viziju, pa tako i Goluža. On je bio taj koji je na kraju donosio glavne odluke u koje se nisam htio miješati.

Želimo Vorija i Lackovića

Za godinu dana s Vorijem i Lackovićem ili...?

– Ako njih dvojica budu imali želju, vrata su im širom otvorena. Ako za Francusku može igrati 37-godišnji Fernandez, onda mogu i oni – zaključio je Zdravko Zovko.

>> Balić je imao s kim igrati, Duvnjak baš i ne

Komentara 2

DH
dalibor.hren
15:20 30.01.2014.

Za razmišljanje treba imati mozak što izbornik i trener-savjetnik očito nemaju.

HA
hajduk1966
19:49 30.01.2014.

Pa kad cete shvatiti ne igra ime nego trenutna forma,stavite krila Bicanica i Kopljara a oni kad dobiju loptu samo gledaju da ide od njih nema veze kome,treba imati vise samopouzdanja jer kvalitet imaju mozda se boje trenera da ne odu kuci kao Zrnic,Balic,Lackovic,i drugi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije