Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bild

HSV puni blagajnu Petrićevom prodajom?

Mladen Petrić
Reuters
15.05.2010.
u 11:16

Nakon sezone u kojoj nije izborio izlazak u Europu, njemački HSV bi mogao krenuti u remont, a u tom će slučaju vjerojatno biti prodan hrvatski napadač Mladen Petrić, zaključak je Bilda.

Sudbina našeg nogometaša ipak je usko povezana s onom peruanskog napadača Paola Guerrera kojem ovo ljeto istječe ugovor.

Prvi pokušaj potpisivanja novog nije bio uspješan zbog prevelikih Guerrerovih financijskih zahtjeva što se vodstvu kluba nije svidjelo. Naime, nakon dva incidenta koja je tijekom netom završene sezone izrežirao Peruanac (odugovlačenje s povratkom iz domovine zbog straha od letenja, pa gađanje navijača bocom), u klubu smatraju da je 3,5 milijuna eura godišnje plaće za 26-godišnjeg napadača ipak previše. Stoga bi novi ugovor trebao dobiti tek kada i ako smanji zahtjeve.

No, Bild navodi kako su tijekom sezone unutar kluba ipak zaključili kako se Guerrero i Ruud van Nistelrooy bolje slažu u napadu i stoga bi, ako Peruanac potpiše novi ugovor, žrtva mogao ispasti upravo Petrić. Njegov ugovor istječe 2012. godine, a s 29 godina i s 20 postignutih golova ove sezone u svim natjecanjima, na njemu se još uvijek može dobro zaraditi. Prema Transfermarktu, Petrićeva je vrijednost 11 milijuna eura.

Bild dodaje kako HSV-u treba novac i kako bi, uz prodaju Jeromea Boatenga Manchester Cityju za deset milijuna eura, Petrićevim transferom klub mogao napuniti blagajnu. Ipak, iz hamburške momčadi zasada nema potvrde Bildovih špekulacija.

- Mladen nam je važan igrač. Ima još dvije godine ugovora - rekao je direktor HSV-a Bernd Hoffmann.

“No, upravo to Petrića čini vrijednim”, znakovito je zaključio Bild, aludiravši na trajanje ugovora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije