Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Futsal

Hrvatsku čekaju dva susreta s Francuskom, pobjedama može ispisati povijest

Pula: Kvalifikacije za 2024 FIFA Futsal World Championship, Hrvatska - Slovačka
Foto: Luka Batelic /PIXSELL
1/3
02.10.2023.
u 16:41

Hrvatska futsal reprezentacija u kvalifikacijama za SP u četvrtak igra prvu utakmicu protiv Francuske, od 21.05 sati u francuskom Lavalu

Hrvatska futsal reprezentacija godinama nije bila na svjetskoj sceni, točnije od 2000. godine nismo ih gledali na Svjetskom prvenstvu, a sada momci izbornika Marinka Mavrovića imaju priliku izboriti SP.

Naime, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje se igra iduće godine u Uzbekistanu, hrvatske igrače čeka susret protiv najvećeg rivala u skupini Francuske

Podsjetimo, u skupini su još Njemačka i Slovačka, a samo prvi ide direktno na SP, ostali imaju šansu preko dodatnih kvalifikacija osim u slučaju da bude najlošija drugoplasirana momčad u skupinama. Hrvatska trenutačno ima šest bodova iz dvije utakmice.

Izbornik Marinko Mavrović objavio je popis, a na njemu su: Filip Bašković (Novo Vrijeme), Zoran Primić (Square), Ante Piplica, Kristian Čekol, Mateo Mužar, Luka Perić i Kristijan Postružin (svi Futsal Dinamo), David Mataja i Niko Vukmir (Stanoinvest Futsal Pula), Josip Jurlina, Duje Kustura i Antonio Sekulić (Olmissum), Marko Kuraja (Square), Franco Jelovčić (Anderlecht) te Dario Marinović (Feldi Eboli).

U četvrtak je na rasporedu prva utakmica protiv Francuske, od 21.05 sati u francuskom Lavalu, a uzvrat je u utorak, 10. listopada, u zagrebačkoj Dvojci Doma sportova.

 

>> Večernjakov novinar Tomislav Dasović donosi detalje UEFA-ine kazne zbog ustaške zastave: 'Ovo je velika pobjeda'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije