Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKO RAZOČARANJE

Hrvatska pala bez ispaljenog metka – Engleska ide u Češku!

Hrvatska U21
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/11
14.10.2014.
u 19:51

Naši reprezentativci do 21 godine moraju nadoknaditi 1:2 iz prvog susreta da bi otišli na Europsko prvenstvo.

Hrvatska U21 reprezentacija nije izborila plasman na Europsko prvenstvo od 2004. godine, a to se neće promijeniti ni peti put zaredom jer Engleska je u Vinkovcima slavila identičnim rezultatom kao u Wolverhamptonu – 2:1!

Teško je išta konkretno reći o utakmici jer Engleska je dobila rutinirano, kao da nije riječ o mladićima u ranim dvadesetima. S naše strane, unatoč individualnoj kvaliteti, nije bilo dovoljno hrabrosti i samopouzdanja za nešto više. Bilo je previše respekta i premalo preuzimanja rizika od izbornika Nenada Gračana.

Uz to, ni Vinkovci nisu zadovoljili, prvi put im je gostovala reprezentacija u gradu, a navijanje je bilo izrazito mlako i neuvjerljivo, ni blizu onoga što se najavljivalo i očekivalo. Tek se više puta orilo sramotno "Za dom spremni" i "Ajmo ustaše", zbog čega će Hrvatski nogometni savez biti kažnjen. Rezime svega toga jest da Engleska peti put zaredom ide na Europsko prvenstvo, a Hrvatska peti put zaredom ne ide.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Moglo je biti drugačije da Mario Pašalić u drugoj minuti nije promašio priliku kakvu vjerojatno u karijeri nije promašio. Sam na nekoliko metara od Butlanda i pogađa u njega. Imao je priliku pitati engleskog vratara gdje želi da lopta završi u kako je dobroj situaciji bio, ali reagirao je jako loše. Potom je u šestoj minuti Rebić loše zaustavio loptu i umjesto potencijalnih 2:0 u devetoj su poveli Englezi preko Moorea. Ubačaj, nitko ne čuva protivničkog igrača na tri metra od gola i on za razliku od Pašalića pogađa. Nakon toga palo je samopouzdanje i krenulo prebacivanje sredine - koje se nastavilo do kraja susreta!

>> Ocjene igrača Hrvatske i Engleske pogledajte na Goal.com

Alen Halilović u tako postavljenoj igri Nenada Gračana nije imao što raditi, igrali su mladi Hrvati kao Englezi prije tridesetak godina. Oslanjali su se na individualnu kvalitetu, a dio nje je nestao u 34. minuti kad je igru napustio ozlijeđeni Rebić. Srećom, u 38. minuti je jedan "balon" Bradarića je na rubu kaznenog prostora sjajno zaustavio Livaja i zabio svoj drugi pogodak Englezima. Činilo se da će to podići samopouzdanje našim reprezentativcima, ali do kraja susreta samo treba zabilježiti katastrofalnu pogrešku u 73. minuti, kad je Will Hughes zabio iz "ničega".

Sve u svemu, na kraju ista priča kao posljednjih deset godina - još jedna talentirana generacija nije postigla očekivani uspjeh.

HRVATSKA - ENGLESKA 1:2 (Livaja 38'/Moore 9', Hughes 73')

HRVATSKA: Livaković- Miloš, Datković, Mitrović, Milić - Pašalić (od 67. Caktaš), Bradarić - Pjaca, Halilović (od 79. Mišić), Rebić (od 34. Bagarić) - Livaja. Izbornik: Nenad Gračan.

ENGLESKA: Butland, Dier, Shaw, Gibson, Moore, Caskey, Carroll, Redmond (od 85. Ince), Hughes, Berahino, Kane. Izbornik: Gareth Southgate.

>> Gračan: Kovačić bi nam tako dobro došao...

>> Četiri Eura zaredom bez Hrvatske, na samo dva se kvalificirala

>> Dva mlada Hrvata uvrštena među najveće svjetske talente!

>> Mladi reprezentativci posjetili Ovčaru i zapalili svijeće

Komentara 39

UV
UvijekDesno
19:16 14.10.2014.

Nemamo sredinu, Gračan ih ne zna postavit, idemo na duga dodavanja koja nemaju smisla.

KO
Komacero
18:13 14.10.2014.

Gracan nije trener jer mu poklonili diplomu i zato ce nas Englezi razbit

Avatar mrtvu majku komunističkuu usta
mrtvu majku komunističkuu usta
19:30 14.10.2014.

evo su i gol dobili iz lijenosti i neinteligencije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije