Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
te-kvon-do

Hrvatskoj pet medalja, bronce osvojili Doris Pole (73 kg) i Ivan Šapina (87 kg)

Doris Pole
Davor Puklavec/PIXSELL
11.04.2021.
u 21:55

Priliku za ulazak u finale izborila je i članica zagrebačke Dubrave Doris Pole (73 kg). Ona je svoju broncu osigurala na dramatičan način, na zlatni bod prije isteka dodatne, četvrte, runde borbe protiv Nizozemke Oogink.

S 24. Prvenstva Europe u te-kvon-dou Hrvati se iz Sofije vraćaju kući kao jedna od najuspješnijih reprezentacija kontinentalne smotre, s pet medalja. S četiri ženske i jednom muškom, a tu jedinu mušku osigurao je Ivan Šapina (87 kg), “Zagrepčanin na privremenom radu u Splitu”. Bivši član zagrebačkog Osvita danas je član Marjana pa se od jučer najjači hrvatski klub može pohvaliti i s 32. medaljom s najvećih svjetskih natjecanja. Šapina je broncu osigurao četvrtfinalnom pobjedom nad Azerbajdžancem Ghobadijem (14:13) a potom je u polufinalu izgubio od puno iskusnijeg Rusa Kiričenka (10:14) protiv čije prednje noge nije našao rješenje.

Priliku za ulazak u finale izborila je i članica zagrebačke Dubrave Doris Pole (73 kg). Ona je svoju broncu osigurala na dramatičan način, na zlatni bod prije isteka dodatne, četvrte, runde borbe protiv Nizozemke Oogink. No, više od toga (a i to je velik uspjeh) nije mogla jer joj se u polufinalu isprepriječila bivša olimpijska i svjetska prvakinja Srpkinja Milica Mandić (6:15). Inače, u toj kategoriji Hrvatska ima dvostruku europsku prvakinju, iz 2014. i 2016, Ivu Radoš koja je na ovom Prvenstvu nastupila u najtežoj kategoriji (više od 73 kg). Tekvondašici zagrebačkog Osvita malo je nedostajalo da se domogne svoje četvrte europske medalje bez koje je ostala desetak sekundi prije isteka “produžetka”, kada joj je Poljakinja Kowalczuk plasirala udarac nogom u glavu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije