Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROBASKET

Hrvatskoj ipak tračak nade da može na Olimpijske igre

Hrvatska - Češka
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
20.09.2015.
u 21:32

Pravila su takva da u određenoj situaciji u kvalifikacije za OI mogu i osmi i deveti pod uvjetom da dvije europske reprezentacije između trećeg i sedmog mjesta budu domaćini takvog turnira i da tako povuku osmoplasiranu Letoniju i devetoplasiranu Hrvatsku.

Hrvatskoj ipak tračak nade da može na Olimpijske igre

Pobijedivši Srbiju sa 81:68, pred 24.092 gledatelja na nogometnom stadionu u Lilleu, košarkaši Francuske izborili su se za brončanu medalju na Eurobasketu kojem su bili domaćini.

Srbi jako razočarani

Već nakon poraza u polufinalu, Srbi su bili jako razočarani, pa tako i jučer nakon što su ostali bez medalje jer ih je izbornik Aleksandar Đorđević uvjerio da vrijede jako puno. Dojma smo da su oni kao četvrtoplasirani bili više razočarani nego naši košarkaši nakon ispadanja u osmini finala.

No, uz ponešto sreće naši bi se također mogli naći na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre jer su na koncu deveti zahvaljujući trima pobjedama u skupini (Slovenija, Makedonija, Nizozemska).

Naime, pravila su takva da u određenoj situaciji u kvalifikacije za OI mogu i osmi i deveti pod uvjetom da dvije europske reprezentacije između trećeg i sedmog mjesta budu domaćini takvog turnira i da tako povuku osmoplasiranu Letoniju i devetoplasiranu Hrvatsku.

Trošak 1,7 mil. eura

Dakako, Hrvatska može u kvalifikacije i organizirati takav turnir, no to je trošak koji si naši ne mogu priuštiti (1,7 milijuna eura) kao što to mogu Nijemci, Turci ili Talijani.

>> Španjolska je prvak Europe, Litva nije imala šanse!

Komentara 12

KE
kentie
10:04 21.09.2015.

Orlando, u pravu si...ali dok mi filozofiju košarke ne promijenimo na način da se na kraju tekme ipak zbrajaju ubačeni koševi protivniku, a ne zahvati grčko-rimskim stilom pod svojim košem, dotle ćemo biti za stalno prikovani na dno europske košarke.. Primjer, Mike Kryzevsky je preuzeo US momčad, 2008., stvorio jaku napadačku momčad koja zabija koševe iz svlačionice, rezultat: dva puta svjetski prvaci i olimpijski pobjednici. Prema tome, dabome. U rvačkom sportu se zbrajaju zahvati i tuševi na strunjači, a u košaric ipak jedino i samo umejtnost zabijanja koša protivniku. Pogledajte, što je Gasol, napravio Francuzima u polufinalu: zabio im je 40 koševa, a ne rvačkih zahvata pod svojim košem, ehej ekipo...

Avatar Point_of_view
Point_of_view
08:37 21.09.2015.

Sve da i dobijemo mjesto u kvalifikacijama, mi se necemo plasirati, jer imamo losu MOMCAD! Istina ima dva tri pojedinca, solo playera, kao sto su Simon, Bogdanovic... su dobri igraci, ali kao team, jednostavno ne vrijedimo puno.

OR
@orlando
22:05 20.09.2015.

Veća misterija kako Hrvatska sa toliko klasnih ne vrijedi ništa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije