Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽENI TALENT

Hrvatsko 'čudo od djeteta' raširit će krila: Konkurent odlazi iz kluba za golemu cijenu

AUT, Testspiel, Red Bull Salzburg vs Legia Warschau
EXPA/ Newspix/ Marcin Szymczyk/E
09.08.2022.
u 08:44

Šeška su ovog ljeta tražili mnogi veliki klubovi, poput Manchester Uniteda, Barcelone, Juventusa i Chelseaja, ali slovenski talent ipak je izabrao Leipzig, koji će Salzburgu platiti odštetu od 24 milijuna eura.

Njemački prvoligaš i redoviti član Lige prvaka Leipzig doveo je dva velika pojačanja ovog ljeta na poziciji napadača. Nakon što su uspješno dogovorili povratak Tima Wernera, koji se nije proslavio u Chelseaju, njemačka momčad, za koju igraju bivši Dinamovci Joško Gvardiol i Dani Olmo, dogovorila je još jedan veliki posao.

Naime, u svoje redove doveli su slovenskog reprezentativca, 19-godišnjeg Benjamina Šeška koji je dosad bio član Leipzigova kluba – partnera, Red Bull Salzburga.

Šeška su ovog ljeta tražili mnogi veliki klubovi, poput Manchester Uniteda, Barcelone, Juventusa i Chelseaja, ali slovenski talent ipak je izabrao Leipzig koji će Salzburgu platiti odštetu od 24 milijuna eura. 

Napadač je potpisao ugovor s Leipzigom na velikih pet godina, do lipnja 2028. godine, ali njemački i austrijski mediji ističu kako još nije ugovoreno hoće li Šeško odmah otići u redove Leipziga ili će ostati još godinu dana nominalno na posudbi u Salzburgu.

Šeškovim odlaskom otvorila bi se opcija za njegovu pričuvu u ovom trenutku, 18-godišnjeg hrvatskog napadača Roka Šimića koji je prošle godine briljirao u Salzburgovoj ''filijali'', drugoligašu Lieferingu i mladoj momčadi Salzburga s 26 pogodaka i 6 asistencija u 33 nastupa.

Komentara 2

DM
drazen.muhvic
09:08 09.08.2022.

Opet se za pivo i ćevape piše o "izvanserijskom talentu Roku". Pa ako taj Janez nekuda i ode opet im ispred malog Šimića ostaju 4 središnja napadača bolja od njega (jedino ima sreću što su dvojica trenutno povrijeđena)...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije