Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeh u Azerbajdžanu

Hrvatski vratar nosi klub na leđima, a sad je postao i kapetan

Koprivnica: MAXtv 1. HNL, 22. kolo, NK Slaven Belupo - NK Istra 1861
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/3
23.10.2023.
u 21:48

Ta je utakmica bila nešto posebno za mene. Nositi kapetansku traku u Neftciju nije mala stvar. Drago mi je da smo postigli pobjedu i ova će mi utakmica ostati u sjećanju, kaže Ivan za Večernji list

Kad ste stranac, a k tome još i vratar, a postanete kapetan jedne nogometne momčadi, onda je to zbilja veliko priznanje. Jedno takvo dobio je ovih dana hrvatski vratar Ivan Brkić (28) koji od siječnja 2022. brani mrežu jednoga od najpoznatijeg i najtrofejnijeg (neki će reći i najbogatijeg) azerbajdžanskog kluba Neftcija iz Bakua

Kroničari iz te zemlje kažu da Ivan ove sezone nosi Neftci na svojim leđima, pa je i red da mu je povjerena kapetanska traka. A Brkićev kapetanski debi bio je više nego uspješan, u gradskom derbiju Neftci je u gostima pobijedio Sabail s 4:2 i tako zadržao priključak za vodećim klubovima Zirom i Qarabagom koji imaju pet bodova prednosti.

GALERIJA Hajduk poražen na Poljudu! Niti Livaja ih nije uspio spasiti

Koprivnica: MAXtv 1. HNL, 22. kolo, NK Slaven Belupo - NK Istra 1861
1/42

- Ta je utakmica bila nešto posebno za mene. Nositi kapetansku traku u Neftciju nije mala stvar. Drago mi je da smo postigli pobjedu i ova će mi utakmica ostati u sjećanju - kaže Ivan za Večernji list, objasnivši promjenljive ovojesenske rezultate svoje momčadi (15 bodova iz 10 utakmica). 

- Bilo je puno kadrovskih promjena, praktično smo sve gradili iz početka. Sigurno je to utjecalo na rezultate. Vjerujem da ćemo u nastavku sezone biti bolji i do pauze u prvenstvu napraviti rezultate koji će nam omogućiti da što zadovoljniji odemo na pripreme i da što spremniji dočekamo drugi dio sezone. Ne smijemo iznevjeriti svoje navijače i ljude koji vole klub - ističe Brkić, koji je u dosadašnjoj karijeri, prije Rige i Neftcija, nosio dres Istre, Cibalije, Imotskoga (na posudbi iz Lokomotive) i Zrinjskoga, gdje je ostavio najbolji dojam. 

VEZANI ČLANCI:

Bio je kapetan momčadi, proglašen je vratarom desetljeća u tom mostarskome klubu, a izabran je i za najboljeg vratara BiH Premijerne lige. Od tadašnjeg izbornika BiH Roberta Prosinečkoga dobio je pretpoziv (Ivan je podrijetlom iz okolice Ljubije odakle je njegova obitelj protjerana u ratu, pa ima i bosansko-hercegovačko državljanstvo), ali za selekciju te zemlje nije nastupio. 

Što je možda i bolje jer Ivan ne krije, njegov je san stati na gol hrvatske reprezentacije za koju je branio u uzrastima do 19 i 21 godinu. Njegov bivši trener Hari Vukas novi je pomoćni trener Besiktasa, pa nije nemoguće da ga pozove u taj renomirani turski klub. A odatle će jamačno biti vidljiviji i izborniku Zlatku Daliću.

VIDEO Trener Hajduka izazvao bijes Torcide. Skandirali s tribina: 'Leko, odlazi!'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije