Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKA LIGA

Hrvatski vaterpolisti se lako obračunali s Francuzima u Montpellieru

Vaterpolo lopta
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
09.12.2014.
u 21:44

Bilo je 14:7 (5:2, 4:0, 3:4, 2:1).

U drugom kolu skupine C Svjetske vaterpolske lige reprezentacija Hrvatske je u Montpellieru pobijedila Francusku s 14:7 (5:2, 4:0, 3:4, 2:1).

Bila je to, nakon slavlja u prvom kolu Zagrebu protiv reprezentacije Turske od 13:3, druga očekivana pobjeda odabranika izbornika Ivice Tucka u skupini u kojoj su još i reprezentacije Italije i Crne Gore.

Najbolji strijelac kod barakuda bio je Sandro Sukno sa četiri gola, Maro Joković zabio je tri, Miho Bošković i Nikša Dobud po dva, a Luka Bukić, Luka Lončar i Ante Vukičević po jedan gol.

Francuze je predvodio Thibault Simon s tri gola, Mehdi Marzouki je zabio dva, a Michal Idzinsky i Alexandre Camarasa po jedan pogodak.

Samo jedna momčad iz svake grupe osigurat će plasman na finalni turnir Svjetske lige u Bergamu, osim u našoj skupini, iz koje će ići dvije reprezentacije, jer je Italija kao domaćin automatski osigurala nastup na završni turnir čiji će pobjednik osigurati plasman na OI u Rio de Janeiru 2016.

Sljedeću utakmicu Svjetske lige naša reprezentacija igrat će 29. prosinca u Rijeci, gdje dočekuju najozbiljnijeg konkurenta za plasman na završni turnir, reprezentaciju Crne Gore.

>> Hrvatski vaterpolisti s Italijom i Crnom Gorom

Komentara 1

MH
mrtav-hladan
01:03 10.12.2014.

Bravo ..!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije