Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG KORONEVIRUSA

Hrvatski rukometni savez čeka odluke Sabora i EHF-a

Lino Červar
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/2
15.04.2020.
u 15:08

Istovremeno smo u kontaktima s Europskom rukometnom federacijom (EHF) te čekamo njihovu odluku o statusu europskih liga koje su pod njihovom ingerencijom za sljedeću sezonu, kaže se u priopćenju HRS-a

Hrvatski rukometni savez (HRS) poslao je priopćenje u kojem se navodi da čekaju skorašnje odluke Hrvatskog sabora i Europskog rukometnog saveza (EHF), a do tog trenutka i donošenja nove odluke i nadalje se sva natjecanja smatraju obustavljenima.

"HRS je primio obavijest Središnjeg državnog ureda za šport da će se u petak, 17. travnja, prilikom zasjedanja Hrvatskog sabora odlučivati o mjerama za zaštitu sporta kao i o izmjenama Zakona o športu, a koje su prihvaćene na sjednici Vlade Republike Hrvatske prošli tjedan. 

Istovremeno smo u kontaktima s Europskom rukometnom federacijom (EHF) te čekamo njihovu odluku o statusu europskih liga koje su pod njihovom ingerencijom za sljedeću sezonu", kaže se u priopćenju HRS-a. 

"Budući da smo naša natjecanja zadnjom odlukom obustavili do 15. travnja, a u narednih par dana bi trebali dobiti odgovor EHF-a o statusu europskih liga za novu sezonu, te bi se trebala usvojiti izmjena Zakona o športu kao i predložene mjere za pomoć sportu, pa u namjeri da odluka bude sukladna zakonu, preporukama i donesenim mjerama te ostalim pozitivnim propisima, naša odluka uslijedit će u narednom tjednu, po primitku upute EHF-a i odluke Hrvatskog sabora", stoji u priopćenju. 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije