Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EURO 2024

Hrvatski rukometaši saznali protivnike na Euru. Kauboji dobili neugodnu skupinu sa jakim Španjolcima

Varaždin: Hrvatska i Grčka igraju kvalifikacijsku rukometnu utakmicu za EP 2024.
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/7
10.05.2023.
u 18:29

Izabranici Gorana Perkovca doznali su u na ždrijebanju u Dusseldorfu suparnike na europskoj smotri

Hrvatska rukometna reprezentacija doznala je protivnike u skupini na Europskom prvenstvu, koje se igra od 10. do 28. siječnja 2024. godine u Njemačkoj. Hrvatska je na osnovu rezultata u kvalifikacijama za Euro, ali i ostvarenog rezultata na zadnjem Europskom prvenstvu 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj (8. mjesto), svrstana u tek treću jakosnu skupinu.

Ždrijeb je započeo od 17.45 sati u njemačkom gradu Dusseldorfu , a Hrvatsku je smjestio zajedno sa vrlo jakom Španjolskom, Austrijom i Rumunjskom. Na nogometnom stadionu u Dusseldorfu koji prima 50 tisuća gledatelja igra se otvarajuća utakmica između domaćina Njemačke i Sjeverne Makedonije. 

U tom šeširu nalazile su se susjedne Srbija i Bosna i Hercegovina te Sjeverna Makedonija, Poljska i Češka. Inače, 24 reprezentacije smještene su u šest skupina po četiri momčadi. 

Šešir 1: Švedska, Španjolska, Danska, Francuska, Norveška, Island
Šešir 2: Njemačka, Nizozemska, Slovenija, Mađarska, Portugal, Austrija
Šešir 3: HRVATSKA, Bosna i Hercegovina, Poljska, Češka, Srbija i Sj. Makedonija
Šešir 4: Švicarska, Rumunjska, Crna Gora, Grčka, Gruzija i Farski Otoci

Dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine će proći u dalje, Hrvatska se nalazi u skupini B te će prvu fazu turnira igrati u Mannheimu. Hamburg i Koln gradovi su domaćini drugog kruga Europskog prvenstva, a završni dio igrat će se u Kolnu odnosno Lanxess Areni koja je već godinama domaćin final foura rukometne Lige prvaka. a naša skupina križa se sa skupinama A (Francuska, Njemačka, Sjeverna Makedonija, Švicarska) i C (Island, Mađarska, Srbija, Crna Gora)   

Skupina A: Njemačka, Francuska, Sj. Makedonija, Švicarska

Skupina B: Španjolska, Austrija, HRVATSKA, Rumunjska

Skupina C: Island, Mađarska, Srbija, Crna Gora

Skupina D: Norveška, Slovenija, Poljska, Farski otoci. 

Skupina E: Švedska, Nizozemska, Bosna i Hercegovina

Skupina F: Danska, Portugal, Češka, Grčka

 

 

 

 

 

Komentara 1

MA
MarkoFind
19:01 10.05.2023.

Dobro je imali smo sreće, naša je uz F skupinu najlakša, barem na papiru. Nadam se da će i rukometaše barem malo pomaziti sreća na prvenstvu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije