Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska - Bjelorusija (20.45)

Hrvatski rukometaši poručuju: Sad krećemo punim gasom, bit ćemo sve bolji i bolji

Hrvatski rukometaši
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/7
16.01.2017.
u 10:35

Prvi put će Bjelorusi u posljednje vrijeme igrati bez svoje velike zvijezde Sergeja Rutenke

Rukometaši Hrvatske u ponedjeljak navečer igraju protiv Bjelorusije (20.45). Nekako ispada da u zadnje vrijeme stalno igramo protiv njih. Ali ono što je najvažnije, stalno ih i pobjeđujemo. Lani smo ih lagano pobijedili na Europskom prvenstvu u Poljskoj (26:21). Još uvjerljivije smo ih pobjeđivali u eri izbornika Slavka Goluže. Na Europskom prvenstvu u Danskoj 2014. bilo je 33:22, a godinu dana prije, na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj, slavili smo u osmini finala s rezultatom 33:24. Prvi put će Bjelorusi u posljednje vrijeme igrati bez svoje velike zvijezde Sergeja Rutenke.

Teško će naći novog Rutenku

Rutenka je igrač s najviše osvojenih trofeja Kupa prvaka ili Lige prvaka. Svejedno. Osvojio ih je ukupno šest. I to s tri različita kluba – Pivovarnom Laško (jednom), Ciudad Realom (triput) i Barcelonom (dvaput). Igrao je za dvije reprezentacije (Slovenija i Bjelorusija), a imao je još i španjolsko državljanstvo. Njegov prelazak iz Ciudada u Barcelonu katalonski klub platio je u to vrijeme vrtoglavih 1,2 milijuna eura, samo za obeštećenje.

– Neće im biti lagano naći novog Rutenku. Igrao sam s njim, znam koliko je dobar i koliko znači za momčad. Dobro, ostao im je mlađi Rutenka, ali on nije ni približno dobar kao Sergej. Morat ćemo dobro pripaziti na njihova kružnog napadača koji igra u Francuskoj. Mislim da im je on najbolji pojedinac. Opet, naš izbornik jako dobro poznaje Bjeloruse s obzirom na to da je dvije godine bio trener Meškova iz Bresta – istaknuo je Pero Metličić, trener reprezentacije.

Bit će to nadmetanje jednog mladog (Babić) i jednog starijeg trenera (Ševcov). Obojica su za vrijeme igračke karijere igrali na mjestu krila. I dok Babić kao igrač nema s reprezentacijom Hrvatske nijedan osvojeni trofej, Ševcov je kao igrač bivšeg Sovjetskog Saveza osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Seulu.

– Bjelorusije se uvijek rado sjećam jer smo s njima 1993. godine bili u skupini kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo u Portugal. Bilo je to naše prvo veliko natjecanje na kojem smo nastupili kao Hrvatska. U Minsku smo igrali sredinom listopada. Znam da je bilo jednako hladno vani, kao i u dvorani. Ipak, na kraju smo izvukli neodlučeno, a u Zagrebu smo pobijedili s tri razlike. Bili su nezgodan suparnik, ali ne vjerujem da nam danas mogu stvarati neke veće probleme – rekao je Zlatko Saračević.

Probleme si možemo napraviti sami ako ćemo ponoviti loše izvedbe iz prvih poluvremena protiv Saudijske Arabije i Mađarske.

Bolje krenuti polako i sigurno

Opet, Babićev dečki uvijek su jako dobro odigravali treće utakmice na velikim natjecanjima. Tako smo lani na EP-u u Poljskoj u trećoj utakmici svladali Island (37:28), pa smo potom u trećoj utakmici kvalifikacija za odlazak na Igre svladali Norvešku (27:21), a u Riju smo u trećoj utakmici svladali Francusku (29:28). A Bjelorusija nije ni približno iste kvalitete kao te tri reprezentacije koje smo pobjeđivali u trećim utakmicama.

– Nama izgleda treba malo dulje da krenemo punim gasom. Možda je tako bolje. Bolje krenuti polako i sigurno, a onda biti sve brži i brži, sve bolji i bolji – zaključio je Luka Cindrić

Komentara 1

SN
snajper
11:13 16.01.2017.

Nadam se jer ovo do sada prikazano ostvareno uz puno srece. Igra nije ni blizu trazenog nivoa. Osjeti se neuigranost ekipe. Nadam se da je to prolazni grc inace ne zelim ni da mislim kako moze neslavno zavrsit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije