Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARKO ŠIMIĆ

Hrvatski napadač u Aziji ima status božanstva. Otišao je iz Srbije, u HNL-u ga nisu htjeli

Foto: Instagram
1/5
04.04.2023.
u 12:12

Za mlade je vatrene igrao zajedno s Lovrenom, Vidom i Perišićem, a već je kao klinac otišao put Rusije. Na Instagramu ima više od milijun pratitelja. Sada traži klub...

Marko Šimić (35) od ulaska u 2023. nalazi se na nogometnoj burzi rada. Napadač rođen u Pakracu posljednji je angažman imao u Radničkom iz Kragujevca, ali je Super ligu Srbije napustio nakon svega šest nastupa i jednog pogotka u dresu kluba. Raskinuli su ugovor pa se ubrzo pojavila informacija da će mu iduća destinacija biti iranski Sanat Naft FC, no do prelaska u konačnici nije došlo. Povezivanje s jednim azijskim klubom nije bilo nasumično, jer Šimić na najvećem kontinentu uživa status nogometnog božanstva.

Naime, u proljeće 2015. otišao je u Vijetnam, što je za nekog hrvatskog igrača neobičan potez. Potpisao je za tamošnji Binh Duong FC, a krajem godine prešao u redove Dong Thapa FC. Uslijedile su učestale migracije po Aziji. Za idući klub, Long An, igrao je do početka 2017., kada se odlučuje na selidbu u Maleziju - prvo u Negeri Sembilan FC, potom u Meleku. Na kraju se skrasio u Indoneziji, u prosincu 2017. postao je novi igrač Persije iz Jakarte

Zadržao se pet godina i dosegao najviši zvjezdani status. Prema Transfermarktu, u 111 službenih nastupa postigao je 73 pogotka, a svakim novim golom Šimiću je popularnost rasla. Toliko da danas na Instagramu ima čak 1.2 milijuna pratitelja. Inače, karijeru je započeo u školi nogometa NK Zagreba, iz koje 2007. odlazi u ruski Khimki.

04.09.2010.,Kragujevac, Srbija - Kvalifikacije za Europsko prvenstvo U21 Srbija-Hrvatska.rMarko SimicrPhoto: HaloPix/Pixsell
Foto: Dragan Stankovic/PIXSELL

Svojevremeno je u tri navrata nosio dres hrvatske U-21 reprezentacije kod izbornika Dražena Ladića. Svlačionicu je dijelio s igračima poput Dejana Lovrena, Domagoja Vide, Milana Badelja te Ivana Perišića. Postigao je i jedan pogodak, protiv vršnjaka iz Crne Gore.

Ljetos se slikao u dresu Istre 1961 za njihove službene stranice prilikom predstavljanja novog, kocastog dizajna garniture Zeleno-žutih. Bio je na probi i trenirao u Puli, no u konačnici nije potpisao s klubom i vratio se u inozemstvo.

Danas prema Transfermarktu vrijedi 100 tisuća eura. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije