Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vuco i Živo blato

Hrvatski košarkaši dobili svoju prvu himnu

'26.01.2013., Zagreb - Hrvatski hard rock band Zivo blato, predvodjeno vidno rapolozenim Sinisom Vucom, zagrijao je atmosferu u Tvornici kulture. Najvjerniji od 400-tinjak obozavatelja iz prvih su red
'Grgur Zucko/PIXSELL'
21.09.2013.
u 08:51

Tekst pjesme spominje Krešu Ćosića i Dražena Petrovića i govori o tome kako su Hrvati oduvijek znali igrati košarku

Dobre igre hrvatskih košarkaša na EP-u potaknule su splitskog pjevača Sinišu Vucu da napiše i snimi pjesmu posvećenu izabranicima Jasmina Repeše. Vuco je snimio pjesmu "Hrvatski sokolovi", što je prva pjesma posvećena košarkaškoj reprezentaciji. I dok rukometaši i nogometaši već odavna imaju svoje himne, i to po njih nekoliko, košarkašima je ovo premijerna, a njen refren ide ovako:

– Sokolovi, sokolovi, lete visoko, vratili se iz pepela, idu daleko... Tekst pjesme spominje Krešu Ćosića i Dražena Petrovića i govori o tome kako su Hrvati oduvijek znali igrati košarku. Siniša Vuco je roker koji pjeva folk da bi preživio, a za gušt svira sa svojim heavy metal bandom koji se zove "Živo blato" u kojem se njegov alter-ego zove general Vasilije Mitu. Ime benda asocira i na stanje hrvatske košarke do ovog prvenstva jer ona je do ovog uspjeha reprezentacije bila bliže živom blatu nego europskom vrhu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije