Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vatreni

Hrvatski kapetan u Bakuu slavi 34. rođendan

09.09.2019.
u 10:24

Hrvatska nogometna reprezentacija nikada, ni u kvalifikacijama, ni u prijateljskim utakmica, nije igrala protiv pet europskih selekcija: Albanije, Armenije, Crne Gore, Luksemburga i Ovčjih Otoka

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić u Bakuu slavi 34. rođendan! U kvalifikacijama za EP vatreni u Bakcell Areni u 18 sati igraju protiv Azerbajdžana.

Ovo će Luki biti već četrnaesta proslava rođendana otkako nosi dres A reprezentacije, a do sada je samo jednom nastupio za Hrvatsku 9. rujna, i to 2014. godine u Maksimiru u kvalifikacijskoj utakmici protiv Malte (2:0), kada je postigao vodeći pogodak.

>> Pogledajte vrijednost hrvatskih reprezentativaca

Inače, najbolji hrvatski nogometaš svih vremena nezaustavljivo napreduje prema Srninom rekordu od 134 nastupa za vatrene. Modrić će danas nastupiti 124. put, koliko su primjerice za svoje reprezentacije skupili Petr Čech za Češku i Gheorghe Hagi za Rumunjsku. Europski rekorder je Talijan Gianluigi Buffon sa 176 nastupa.

Hrvatska i Azerbajdžan do sada su se sastale tri puta, svaki put u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Hrvatska ima dvije pobjede, 6:0 u Osijeku (listopad 2014.) pod vodstvom izbornika Nike Kovača i 2:1 u Zagrebu (ožujak 2019.) pod vodstvom Zlatka Dalića. Jedini remi dogodio se 2015. godine u Bakuu (0:0) kada je domaćine vodio Robert Prosinečki, a vatrene Niko Kovač.

Hrvatska nogometna reprezentacija nikada, ni u kvalifikacijama, ni u prijateljskim utakmica, nije igrala protiv pet europskih selekcija: Albanije, Armenije, Crne Gore, Luksemburga i Ovčjih Otoka.

1/5

Komentara 6

BL
Blender
11:08 09.09.2019.

Sretan rodendan Luka!!!

DU
Deleted user
11:35 09.09.2019.

Sretno kapetane, i neka večeras bude svima sreća s nova tri boda, živio Luka

DE
deps
11:49 09.09.2019.

Sretno veliki Čovječe!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije