Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tjedan odluke

Hrvatski izbornik zavapio: Kao da je netko bacio čini na nas, situacija je nikad gora...

19.04.2022.
u 07:00

– Zar nije čudno da se treće i četvrto kolo igraju poslije petog i šestog. To je upravo EHF dopustio Ukrajinkama. One su u ovom terminu trebale igrati protiv Češke dvije utakmice, a ne protiv nas i Francuske.

Rukometašice Hrvatske okupile su se jučer u Zagrebu uoči dviju ključnih utakmica za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se u studenom ove godine igrati u Sloveniji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji. Izabranice Nenada Šoštarića igrat će u srijedu u Grazu protiv Ukrajine, a potom u nedjelju, 24. travnja, protiv Češke u Poreču. Na Europsko prvenstvo vode nas samo obje pobjede. Situacija u ženskoj reprezentaciji daleko je od idealne.

Ostali i bez kapetanice

– Imam stalno neki osjećaj kao da netko baca neke čini na nas. Uoči Europskog prvenstva 2018. ozlijedile su se Ćamila Mičijević, Larissa Kalaus i Marijeta Vidak, dakle sva tri lijeva vanjska. Potom 2021. godine igramo protiv Ukrajine od četiri desna krila ostali smo na jednom. Potom iste godine na Svjetskom prvenstvu odmah na startu ostajemo bez Mičijević i Krsnik zbog koronavirusa. No, mislim da je uoči ovih dviju utakmica situacija najgora. Izgleda da smo ostali bez prve dvije vratarke. Naime, Pijević je otprije ozlijeđena, a sada je s ozljedom došla i Kapitanović. Lucija Bešen nije deset dana trenirala i pitanje je u kakvoj je formi. Dakle, ostali smo na Bartulović i Tucaković i ne bi me čudilo da na kraju one brane u Grazu i Poreču. Ostali smo i bez kapetanice Katarine Ježić koja se ozlijedila igrajući za Siόfok u mađarskom prvenstvu. Ježić je bila jako bitna igračica u obrani, ali i u napadu. Umjesto nje pozvao sam Saru Šendval – rekao je Šoštarić.

Zbog napada Rusije na Ukrajinu, gdje su se uopće pripremale njihove rukometašice?

– Većina ih igra u inozemstvu, a dosta ih igra u Galičanki koja je nedavno igrala polufinale Europskog kupa. To je klub iz Lavova koji se na početku ruske agresije preselio u Češku i tamo su trenirali. Jedini problem je što im reprezentacija nije bila na okupu. Koliko imam informacije, nisu puno mijenjali sastav koji nas je svladao u Rijeci s pogotkom razlike. Sigurno je da će Ukrajinke imati silni motiv, upravo zbog situacije u njihovoj zemlji, sigurno je da će imati podršku s tribina, što se tiče Austrijanaca. Opet, vjerujem da će doći i dosta naših navijača. Graz je daleko, dosta naših ljudi i živi u Grazu. Muška reprezentacija uvijek je imala veliku podršku u Grazu i bilo bi lijepo kada bi svi ti navijači došli i podržali rukometašice – priča izbornik.

Ovisimo sami o sebi

Imate li recept za pobjedu?

– Naravno. Moramo im spriječiti protok lopte, moramo ih natjerati da kad veće šutiraju, da šutiraju s 10-11 metara, ikako sa sedam, osam. Obrana mora biti prava, moramo puno trčati u polukontru i kontru. Jasno, i vratarke moraju odraditi svoj dio posla. Moramo biti agresivni, one jednostavno ne smije prolazi lako kroz našu obranu – dodao je Šoštarić koji je imao puno toga zamjeriti i EHF-u.

– Zar nije čudno da se treće i četvrto kolo igraju poslije petog i šestog. To je upravo EHF dozvolio Ukrajinkama. One su u ovom terminu trebale igrati protiv Češke dvije utakmice, a ne protiv nas i Francuske. Nadalje, zašto s Češkom igraju obje utakmice na njihovom parketu, a mi s njima igramo na neutralnom parketu u Grazu? I na kraju, ako je EHF već izbacio iz kvalifikacije Rusiju i Bjelorusiji, zašto je na EP pustio Poljsku i Švicarsku, a ne primjerice Ukrajinu. Srećom da još uvijek ovisimo sami o sebi. S dvije pobjede mi smo sigurno na Europskom prvenstvu. Vjerujem da ćemo se nakon Poreča radovati još jednom nastupu na Europskom prvenstvu gdje ćemo na kraju krajeva braniti broncu iz 2020. godine – zaključio je Nenad Šoštarić.

>> Pogledajte i atmosferu na treningu Hajduka uoči Dinama

Komentara 1

HE
Herceg56
07:29 19.04.2022.

Samo kukajte ta navukli ste,to je alibi kad izgubite,bitan je provod i lova.Ta nikad niste stisnuli zube,šuti, treniraj i slušaj...,nego samo gledajte gdje će di koga pričepit!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije