Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vedran Martić

Hrvatski izbornik: Talijani su favoriti, imaju najjaču momčad i igraju kod kuće

Zagreb: Izbornik hrvatske teniske reprezentacije Vedran Martić održao konferenciju ma medije
Luka Stanzl/PIXSELL
13.09.2022.
u 17:12

Hrvatski i talijanski tenisači svoje borbe započinju u 15 sati, a za Italiju su prijavljeni Jannik Sinner (11. na ATP ljestvici), Matteo Berrettini (15.), Lorenzo Musetti (30.) te Simone Bolelli i Fabio Fognini, trenutačno deseti par svijeta po ovogodišnjim rezultatima.

U srijedu igramo protiv Talijana, prvih favorita u skupini, ali bez obzira na to nadam se pobjedi, rekao je Vedran Martić, izbornik hrvatske teniske reprezentacije uoči ogleda Davis Cupa protiv domaćina Italije u srijedu.

Hrvatski i talijanski tenisači svoje borbe započinju u 15 sati, a za Italiju su prijavljeni Jannik Sinner (11. na ATP ljestvici), Matteo Berrettini (15.), Lorenzo Musetti (30.) te Simone Bolelli i Fabio Fognini, trenutačno deseti par svijeta po ovogodišnjim rezultatima.

U odsustvu Marina Čilića prolaz na završni turnir u Malagu, koji je na rasporedu u studenome, pokušat će izboriti Borna Ćorić (26.), Borna Gojo (164.), Nino Serdarušić (279.) i četvrti par po osvojenim bodovima u 2022. godini Mate Pavić i Nikola Mektić.

„U utorak odrađujemo posljednje treninge uoči prvog nastupa. Italija je na papiru možda i najjača momčad u našoj skupini. Igra kod kuće, a i dodatno je motivirana, jer smo protiv njih slavili prošle godine na njenom terenu. Talijani imaju vrlo jaku momčad, u njoj su Sinner, Berrettini i Musetti, ali i par koji cijelu godinu igra zajedno, Bolelli i Fognini“, rekao je hrvatski izbornik Vedran Martić.

„Još ne znamo u kojem će Talijani sastavu nastupiti jer Sinnera ovdje još nismo vidjeli. Možda će ipak zaigrati, iako vjerujem da će u pojedinačnim mečevima nastupiti Berettini i Musetti. Naši igrači su spremni, treniraju i dobro se pripremaju i nadam se da ćemo pobijediti.“

Prvi meč odigrat će drugorangirani igrači oba sastava, a nakon toga slijedi okršaj najbolje plasiranih tenisača. Potom, 20 minuta nakon drugog meča, na rasporedu je dvoboj parova. Tko će nastupiti za hrvatsku momčad Martić nije otkrio.

„Neću sada o sastavu, prijavljujemo ga kratko prije meča, baš kao i Talijani.“

Izbornici imaju mogućnost odrediti postavu do 14 sati, kada će nominacija za mečeve biti konačna. Ćorić je protiv Sinnera igrao samo jednom, ove godine na turniru iz serije Masters 1000 u Monte Carlu, a Talijan je slavio 6-3, 2-6, 6-3. S Berrettinijem se još ni jednom nije sastao.

Gojo nema odigrane mečeve protiv Berrettinija i Musettija. Mektić i Pavić su, pak, Bolellija i Fogninija svladali ove godine u polufinalu turnira Masters 1000 u Rimu 6-3, 7-6. Inače, Bolelli i Fognini su 2015. osvojili Australian Open, u dva su navrata osvojili ATP turnir u Umagu, a posebno je ostao zapamćen ovogodišnji trijumf na Croatia Openu, kada su u finalu spasili osam meč lopti.

U skupini u Bologni su osim Hrvatske još Švedska i Argentina, s kojima će se hrvatski tenisači sastati u četvrtak, odnosno subotu. Plasman na završnicu u Malagu izborit će dvije najuspješnije reprezentacije. 

>> Hrvatska u infarktnom finalu svladala Mađarsku i postala prvak Europe!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije