Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aleksandar Petrović

Hrvatski izbornik: Hezonja neće na Eurobasket? Dečko je frustriran, treba ga pustiti na miru

Mario Hezonja
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
01.04.2017.
u 15:47

Aco razumije Hezonjinu potrebu za puno individualnog rada, što preko ljeta rade i svi ostali NBA igrači, pogotovo oni koji su nezadovoljni svojom igrom

Izjava Marija Hezonje o tome kako vrlo vjerojatno neće igrati na ovogodišnjem Eurobasketu, uznemirila je domaću hrvatsku košarkašku javnost. Jer, baš kada su mnogi, na osnovu sjajnog olimpijskog ljeta, počeli sanjariti o nekom novom lijepom dometu reprezentacije, stigla je Hezonjina izjava o tome kako ovo ljeto mora jako puno raditi na sebi i svojoj igri, te da neće igrati za Hrvatsku.

Aco: To nije konačna odluka

Izjava tog tipa, čini se, nije odveć iznenadila hrvatskog izbornika Aleksandra Petrovića koji je s Hezonjom osobno pričao prije nešto više od mjesec dana.

- Kada smo počeli pričati, njegove prve dvije rečenice bile su da neće igrati, no nakon cijelog razgovora nisam stekao dojam da je to konačna odluka. Taj razgovor je počeo na jedan način, a završio na drugi pa je sve ostalo pomalo nedefinirano.

Aco razumije Hezonjinu potrebu za puno individualnog rada, što preko ljeta rade i svi ostali NBA igrači, pogotovo oni koji su nezadovoljni svojom igrom.

- Dečko je frustriran i treba ga pustiti na miru, da vrijeme učini svoje. Osim slabog šuta, on je kao igrač koji može igrati jedinicu na koncu završio na četvorci, pa i to može biti razlog. Ne treba sada nadolijevati ulje na vatru već ga treba pustiti da u postsezoni radi na sebi, a ja ću ga nazvati negdje krajem lipnja ili početkom srpnja pa ćemo ponovo porazgovarati.

S obzirom da Orlando neće igrati u doigravanju, Mario će imati puno vremena da radi na sebi čak i uz angažman u reprezentaciji.

- Nakon tako akumuliranog rada, a Mario je vrijedan i puno će raditi, njemu bi reprezentacija sjajno došla. Mi se okupljamo 27. srpnja i radit ćemo samo loptu i taktiku i on bi tu mogao eksplodirati.

I Bojan katkad igra četvorku

Nedavno je Mario izjavio da se dobro osjeća na novoj poziciji, a to je nominalno krilni-centar. Što o eksperimentu Orlandova trenera Vogela misli hrvatski izbornik?

- Orlandu se sezona raspala i čovjek vjerojatno isprobava sve živo za sljedeću sezonu. Uostalom, kada gledate staturu Hezonje i njegovih 203 cm visine, on doista i može biti četvrti vanjski igrač jer sada je sve više NBA momčadi koje igraju takozvani “small ball”. Nije to ništa novo. Uostalom, i Bojan koji je nešto niži od Hezonje u Wizardsima zna igrati četvorku.

>>Walton: Tužan sam što će Zubac propustiti ostatak sezone

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije