Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruka solidarnosti

Hrvatski hrvači ugostili ukrajinske na turniru i kampu u Poreču

13.05.2022.
u 19:11

U programu solidarnosti sa zemljom pogođenom i razorenom ruskom vojnom agresijom, u Hrvatskoj borave ukrajinski sportaši iz 13 sportova a najavljeni su dolasci iz još četiri sporta

U Hrvatsku je dosad stigao popriličan broj izbjeglih ukrajinskih sportaša, iz čak 13 različitih sportova, kojima su nacionalni sportski savezi ali i Hrvatski olimpijski odbor voljni pružiti ruku podrške. A posljednji među njima, a ima ih u 13 sportova, stigli su mladi hrvači.

Na ukrajinsko-mađarsku granicu, po ukrajinsku juniorsku reprezentaciju Hrvatski hrvački savez poslao je dva kombija s kojima je 14 članova iste prebacio u Poreč gdje će u subotu nastupiti na međunarodnom juniorskom turniru "Trofej Jadrana".

Među ukrajinskim sudionicima turnira naći se i jedan hrvač koji već neko vrijeme trenira u Gospiću, a dvojica su stigla iz Švicarske i svi oni ostat će na trening kampu još sedam dana i to o trošku organizatora. A hrvatski organizatori financijsku pomoć dobit će od Međunarodnog olimpijskog odbora, Europskih olimpijskih odbora i Hrvatskog olimpijskog odbora i za sve ukrajinske sportaše ona zasad iznosi dva milijuna kuna pri čemu se očekuje da će taj trošak biti i veći jer su još četiri ukrajinska saveza najavila dolazak svojih sportaša.

Inače, nakon juniorskog kampa u Poreču će se, od 5. lipnja, održavati i seniorski trening kamp s vrlo kvalitetnim sudionicima što će biti sjajna prilika i za hrvatske hrvače za kvalitetne sparinge.


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije