Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPREMNI ZA SVE

Hrvatski gimnastičari na Europskom prvenstvu: 'Očekujemo nekoliko finala'

19.04.2021.
u 19:30

Hrvatski gimnastičari do sada su osvojili devet medalja na europskim prvenstvima.

Hrvatska gimnastička reprezentacija doputovala je u Basel gdje 21. travnja počinje Europsko prvenstvo.

– Očekujem nekoliko finala i barem jednu medalju. Nije tajna da su naši aduti za medalju Tin Srbić na preči, Filip Ude na konju s hvataljkama te Aurel Benović u vježbi na tlu. Uostalom, njih trojica su osvajači medalja s posljednjeg Europskog prvenstva koje se održalo u turskom Mersinu. Objektivno, ponoviti tri medalje bit će jako teško jer u Mersinu zbog pandemije nije sudjelovalo puno zemalja. U Baselu su vježbači iz 38 zemalja, dakle jaka konkurencija je na svim spravama. Tin Srbić je bez obzira uvijek favorit na preči, dok se Ude i Benović s pravom mogu nadati barem ulasku u finale – rekao je Marijo Možnik, predsjednik HGS-a.

Hrvatski gimnastičari do sada su osvojili devet medalja na europskim prvenstvima. Po dvije medalje osvojili su Filip Ude (srebro 2008. i 2020.), Robert Seligman (srebro 2008. i bronca 2018., Mario Možnik (zlato 2015. i srebro 2012.) te Tin Srbić (srebro 2019. i 2020.), dok je Aurel Benović osvojio jednu – broncu 2020.

– Bilo bi lijepo kada bismo nakon šest godina opet osvojili zlato. Kad se sjetim tog prvenstva, moglo je završiti sve potpuno drukčije. Naime, jedva sam ušao u finale vježbe na preči i to kao prva rezerva. Znam da sam u to vrijeme imao problem s ramenom i nisam bio baš u najboljoj formi. Kada sam već ušao u finale, dao sam sve od sebe i sve je ispalo super. – prisjeća se 2015. Možnik.

– Inače, kada uspoređujem svoju i Srbićevu vježbu, onda moram priznati da je njegova jača za neke elemente. Vjerujem da će Tin svoju vježbu odraditi bez pogreške i da će mu element Možnik na kraj krajeva donijeti toliko željeno zlato – istaknuo je Možnik.

Ovo Europsko prvenstvo bit će i dobra provjera Srbiću uoči Olimpijskih igara u Tokiju.

Srbić za sada ima osvojene europske i svjetske medalje. Nedostaje mu samo još olimpijska i uvjeren sam da će se to dogoditi – kaže Možnik.

Pored gimnastičara nastupit će i naše gimnastičarke...

Od njih teško da možemo očekivati medalju, ali primjerice, Ana Đerek i Christina Zwicker mogle bi do finala – zaključio je Možnik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije