Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽDRIJEB ROLAND GARROSA

Hrvatske tenisačice izvukle Ruskinje

Petra Martić
AFP
21.05.2010.
u 13:13

Petra Martić igrat će protiv Jelene Dementijeve, a Karolina Šprem sučelit će se Mariji Kiriljenko u prvom kolu zemljanog Grand Slam teniskog turnira Roland Garrosa.

Protiv Dementijeve, pete tenisačice svijeta i pete nositeljice turnira koji započinje u nedjelju, 19-godišnja Hrvatica još nije igrala.

Ono što Martić može hrabriti svakako su posljednja izdanja Mosovljanke na turnirima zemljane podloge. Tako je u Varšavi Dementijeva u prvome meču poražena od Bugarke Pironkove, čemu je prethodio poraz od Rumunjke Dulgheru u ranoj fazi madridskog turnira. U Rimu je, u svom drugom meču, u dva seta pala od Ane Ivanović.

Ipak, poražavajuć je i niz Petre Martić na zemlji. Na posljednjih pet turnira 66. igračica svijeta nije prošla niti prve prepreke, s time da je u Varšavi izgubila od Grete Arn, 208. na WTA listi, dopustivši joj čak 29 break-prilika (šest iskorištenih) u porazu u tri seta.

Karolina Šprem će drugo kolo Roland Garrosa tražiti u ogledu protiv Marije Kirilenko, 31. tenisačice svjetskog poretka i igračice protiv koje je izgubila jedini međusobni ogled u karijeri. Zbilo se to 2007. godine na Australian Openu.

U slučaju pobjede Šprem će igrati protiv bolje iz susreta Meusburger-Feuerstein. Prođe li Martić u 2. kolo slijedi joj ogled protiv pobjednice meča između Medine Garrigues i Oudin.

Dodajmo da prvopostavljene sestre Williams na otvaranjima čekaju švicarske prepreke. Serena (1) igra protiv Vögele, a Venus (2) sa Schnyder.

Šesta nositeljica i braniteljica naslova Svjetlana Kuznjecova u obranu krune kreće protiv Rumunjke Cirsteje.

Četverostruka osvajačica Justine Henin svoj prvi Roland Garros od 2007. godine otvara protiv Pironkove. U trećemu kolu smiješi joj se sraz s Marijom Šarapovom, a u četvrtfinalu i moguć ogled protiv Serene Williams.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije