Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FED KUP

Hrvatske tenisačice čekaju ždrijeb

02.02.2009.
u 15:37

Hrvatska FED kup reprezentacija sve je spremnija za početak turnira Euroafričke zone u skupini 1 koji će se ovog tjedna igrati u estonskom Tallinnu.

Privikavanje na podlogu (greenset) ide dobro unatoč tome što svaka reprezentacija ima na raspolaganju samo jedan sat za trening ujutro i jedan poslijepodne.

- U usporedbi sa Svjetskom skupinom razlika je velika. Od kratkih termina za trening od uvjeta općenito do zajedničkih svlačionica za sve reprezentacije. Recimo, dobili smo dvije kutije lopti, a one se na ovoj podlozi potroše vrlo brzo - izvijestila je izvršna direktorica Hrvatskoga teniskog saveza Marina Mihelić i dodaje:

- No zato je raspoloženje u reprezentaciji odlično, moglo bi se reći poslovično odlično i nemamo nikakvih problema s ozljedama što je najvažnije. Osim toga, naša je reprezentacija najprofesionalnija, jedini imamo i fizioterapeuta i španera.

Ždrijeb skupina bit će napravljen u utorak (13 sati), a prema prijavama sastav će biti iznimno jak. U bubnju bi trebalo biti 15 reprezentacija koje će biti raspodijeljene u četiri skupine gdje će igrati po jednokružnom sustavu. Pobjednici skupina će potom u polufinale, a pobjednici iz tih susreta izborit će plasman u kvalifikacije za Svjetsku skupinu II.

Osim Hrvatske u konkurenciji su Austrija, Mađarska, Rumunjska, Bjelorusija, Danska, Luksemburg, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Estonija, Švedska, Nizozemska, Bugarska, Velika Britanija i Poljska.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije