Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
“Vatrene” karatašice srebrne na EP-u

Bujas Čelan: Osvojiti medalju na EP-u nije otići u trgovinu i kupiti je

01..10.2011., Zagreb - IX Zagreb karate fest. Azra Sales. Photo: Martina Popovcic/PIXSELL
09.05.2016.
u 16:10

– Osvojiti medalju na EP-u nije otići u trgovinu i kupiti je. Ova je medalja krvavo zarađena, a za nas je srebrna s dosta zlata iznutra – kaže Ana Marija Bujas Čelan

Braniteljice naslova europskih prvakinja naslov nisu obranile. Hrvatske karatašice na koncu će kući stići sa srebrom, što je također izniman uspjeh koji je mogao biti i pozlaćen da je bilo malo više sreće sa zdravljem djevojaka izbornika Dragutina Galine.

U finalnoj borbi s Azerbajdžankama jako se osjetila ozljeda stopala s kojom se mučila Ivona Tubić, kojoj nisu pomogle ni blokade ni bioenergija pa je zato i izgubila s 0:8 od pojedinačne europske prvakinje Zaretske.

S obzirom na to da je u prvoj borbi Ana Lenard, također ozlijeđena, remizirala s Alijevom, Azra Saleš našla se pred nemogućim zadatkom. Za borbu kapetana morala je pobijediti sa 8:0, a za ukupnu pobjedu s devet razlike, u čemu je umalo i uspjela. Četrnaest sekundi prije kraja povela je s 5:0, pa je pokušavala plasirati nogu u glavu za tri boda, ali to nije prošlo.

U tom smislu neki će reći da je šteta što u finalu nije nastupila kapetanica Ana Marija Bujas Čelan bez obzira na dva poraza u dva nastupa u eliminacijskom dijelu natjecanja. Upravo je ona na koncu kazala ovo:

– Osvojiti medalju na EP-u nije otići u trgovinu i kupiti je. Ova je medalja krvavo zarađena, a za nas je srebrna s dosta zlata iznutra.

Četvrtu medalju za Hrvatsku na 51. prvenstvu Europe održanom u Montpellieru osvojili su kataši u sastavu Ivan Ermenc, Damjan Padovan i Tomislav Stolar. U borbi za broncu izabranici Tihomira Grgića pobijedili su Ruse (4:1), od kojih dosad nikad nisu izgubili.

– Osim što smo pobijedili, dobili smo i puno veći pljesak od suparnika, i tome se izuzetno veselim – kazao je najiskusniji član hrvatskog terceta Ivan Ermenc.

Nakon što je dugogodišnji član momčad Franjo Maškarin okončao sportsku karijeru, to isto je htio učiniti i Damjan Padovan, no na sreću ipak nije:

– Oduševljen sam. Bilo je tu puno nagovaranja da ostanem i jako mi je drago što sam tako i učinio i osvojio ovu medalju.

>>Hrvatska u katama osvojila broncu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije