Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KANDIDATURA

Hrvatska želi domaćinstvo kvalifikacija za Olimpijske igre

02.11.2015., Zagreb - Konferencija za novinare hrvatske muske seniorske rukometne reprezentacije uoci HEP Croatia Cupa. Zeljko Babic. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
02.12.2015.
u 10:30

Hrvatska će izbjeći kvalifikacije ako bude bila prvak Europe u Poljskoj u siječnju 2016. ili ako bude igrala finale protiv Francuza

Rukometaši Hrvatske sigurno će igrati u skupini III kvalifikacija za odlazak na Olimpijske igre u Rio 2016. godine. Uz nas sigurno će u toj skupini igrati Bahrein, trećeplasirana reprezentacija azijskih kvalifikacija. Za sada je nositelj skupine Danska, no to se kože promijeniti ako Poljska, Španjolska, Francuska ili Danska budu prvak Europe. Onda bismo mi postali nositelji skupine. U tom bi nam slučaju u skupinu došla Njemačka te još jedna europska reprezentacija koja to pravo nije izborila na Svjetskom prvenstvu. U toj skupini potencijalnih suparnika su Island, Švedska, Mađarska, Makedonija, Srbija, Norveška, Crna Gora. S obzirom na to da će u skupini biti tri europske reprezentacije, jako je bitno dobiti domaćinstvo kvalifikacija.

– Još ne znamo koji su sve uvjeti, ali naravno da ćemo se kandidirati – rekao je Damir Poljak, glavni tajnik Hrvatskog rukometnog saveza.

No domaćinstvo će sigurno željeti Danska ili Njemačka, čiji savezi imaju puno veće budžete pa ćemo teško u utrku s njima. Hrvatska je bila domaćin kvalifikacija za odlazak na OI u Pekingu 2008. i London 2012. godine. Prvi smo put bili domaćini u Zadru, kada smo bili prvi ispred Rusije, Alžira i Japana. Drugi smo put bili domaćini u Varaždinu kada smo bili prvi ispred Islanda, Japana i Čilea. U oba domaćinstva nismo imali problema jer smo u skupini imali samo jednu europsku reprezentaciju, a sada će biti tri pa će biti puno teže izboriti nastup u Riju 2016. godine.

>> Želite li na Olimpijske igre u Rio pripremite barem tri tisuće eura

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije