Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
APSOLUTNA DOMINACIJA

Hrvatska završila sedma u sportu kojim dominiraju Srbi: I opet su bili prvi...

(SP)PHILIPPINES-BULACAN-BASKETBALL-FIBA 3X3 WORLD CUP
ROUELLE UMALI/XinHua/PIXSELL
12.04.2021.
u 14:46

Na OI će nastupiti osam 3x3 reprezentacija, a do sada su nastup osigurali Japan kao domaćin, te Kina, Rusija i Srbija.

Hrvatska košarkaška 3x3 reprezentacija osvojila je sedmo mjesto na jakom turniru u Novom Sadu u okviru priprema za predstojeće kvalifikacije za Olimpijske igre.

Na turniru je sudjelovalo 12 reprezentacija, a Hrvatska je nastupila u sastavu Toni Mindoljević, Ivan Jukić, Stanko Kujundžić i Željko Jović, a ekipu je vodio Hrvoje Marin.

Hrvatska je u prvom kolu skupine A izgubila od Srbije 1 sa 12:18, a u drugom je dvoboju slavila protiv Njemačke sa 20:19 plasiravši se u četvrtfinale s drugog mjesta u skupini. U četvrtfinalu su naši košarkaši izgubili od Austrije sa 13:17.

Hrvatska je potom sudjelovala u razigravanju za poredak od 5. do 8. mjesta. U prvom susretu je izgubila od Rusije 19:21, a potom u susretu za sedmo mjesto pobijedila Katar 20:19.

Prvo mjesto osvojila je ekipa Srbije 2 koja je uskočila na trurnir nakon otkazivanja reprezentacije Slovenije. U finalu je pobijedila Austriju s 21:11. Treća je bila Nizozemska nakon pobjede protiv Francuske 21-6.

Olimpijski kvalifikacijski turnir je na rasporedu od 26. do 30. svibnja u Austriji. Nastupit će 20 reprezentacija, a najbolje tri će izboriti plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Reprezentacije su podijeljene u četiri skupine po pet ekipa, a dvije najbolje iz svake skupine idu u četvrtfinale. Hrvatska reprezentacija će igrati u skupini 4 zajedno s ekipama Nizozemske, Latvije, Kanade i Austrije.

Na OI će nastupiti osam 3x3 reprezentacija, a do sada su nastup osigurali Japan kao domaćin, te Kina, Rusija i Srbija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije