Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rasplet kvalifikacija

Hrvatska više ne može biti najbolja trećeplasirana, Albanija izborila Euro!

Grčka - Mađarska
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
11.10.2015.
u 19:56

Albanija se oporavila od šoka i poraza protiv Srbije te uvjerljivom predstavom pobijedila u Armeniji sa 3:0 i prvi put u povijesti osigurala plasman na Europskom prvenstvu

U nedjelju poslijepodne odigrale su se posljednje kvalifikacijske utakmice za plasman na EP u skupinama F i I. Gledajući iz naše perspektive, najzanimljivije su bile utakmice Farski Otoci – Rumunjska i Grčka – Mađarska.

Naime, Hrvatska je čekala kiks Rumunjske i slavlje Mađarske kako bi mogla biti najbolja trećeplasirana reprezentacija, koja također ima izravan plasman na Euro, ali to se nije dogodilo. Rumunjska je pobijedila Farske Otoke sa 3:0 i sačuvala drugu poziciju u skupini i plasirala se na Euro, dok je Mađarska u utakmici prepunoj pogodaka i preokreta, a koju je sudio Ivan Bebek, poražena u Grčkoj (3:4).

S obzirom na to da je Mađarska ispred nas na ljestvici trećeplasiranih, već sada je jasno da će Hrvatska morati pobijediti Maltu i čekati kiks Norveške ili će ići u dokvalifikacije. Što se Mađarske tiče, ona još uvijek nije sigurna za plasman kao trećeplasirana reprezentacije, već će ovisiti o raspletu skupine C, u kojoj se za drugu poziciju sutra bore Slovačka i Ukrajina.

A u toj spomenutoj skupini F Sjeverna Irska je odigrala 1:1 u Finskoj i potvrdila prvo mjesto u skupni.

Albanija se, pak, oporavila od šoka i poraza protiv Srbije te uvjerljivom predstavom pobijedila u Armeniji sa 3:0 i prvi puta u povijesti osigurala plasman na Europskom prvenstvu. Albanci su zauzeli drugo mjesto u skupini, odmah iza Portugala koji je večeras Slavio u Srbiji sa 2:1.

>>Njemačka prva u skupini, Lewandowski odveo Poljsku na Euro

Rezultati:

Skupina F

Finska – Sj. Irska 1:1

Farski Otoci – Rumunjska 0:3

Grčka – Mađarska 4:3

Skupina I

Armenija – Albanija 0:3

Srbija – Portugal 1:2

>>Evo zašto bi Italija morala pobijediti Norvešku i omogućiti nam EP: 'Teško mi je to razumjeti'

>>Darijo Srna: Gluposti! Ovo nije Mamićeva reprezentacija

Komentara 69

Avatar elkomandante
elkomandante
20:51 11.10.2015.

Za 4 godine evo nam i kosovo S P...

Avatar Titanov sin
Titanov sin
20:07 11.10.2015.

Po onome što smo sinoć vidjeli možemo se radovati da igramo još tri utakmice. Bez obzira tko nama bude protivnik u doigravanju. Osobno ne vjerujem da će se Italija doma osramotiti protiv Norveške.

Avatar Abcda
Abcda
20:28 11.10.2015.

Vazno je da je novinar sav sretan ... Samo , stani malo , i mi idemo direktno na EP , pricekaj utorak .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije