Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Mladosti

Hrvatska vaterpolska reprezentacija spremna dočekuje Grčku

'31.10.2012., Zagreb - Bazen na Mladosti, Hrvatska - Crna Gora, utakmica prvog kola Fina Svjetske lige. Ivica Tucak. Photo: Goran Jakus/PIXSELL'
Foto: 'Goran Jakus/PIXSELL'
02.12.2013.
u 14:34

- U ovoj utakmici nema kapetana Josipa Pavića koji se oporavlja od operacije lakta, a nema ni Mare Jokovića koji je prije neki dan operiran - izjavio je izbornik Ivica Tucak

Hrvatska vaterpolska reprezentacija spremna je za prvu utakmicu sezone koja se u Zagrebu igra u utorak, 10. prosinca u 20 sati. Naši vaterpolski junaci dočekuju reprezentaciju Grčke koja u Zagreb dolazi u najjačem sastavu.

- U utorak nas čeka prva utakmica u ovoj sezoni. Odredio sam širi spisak od 16 igrača koje ćemo koristiti, a stručni je stožer isti. U ovoj utakmici nema kapetana Josipa Pavića koji se oporavlja od operacije lakta, a nema ni Mare Jokovića koji je prije neki dan operiran i bit će izvan bazena mjesec do dva. U reprezentaciju se vratio Ivan Buljubašić kojem će trebati još neko vrijeme da bude onaj stari, a vratio se nakon teške operacije ramena. Novi član reprezentacije je i mladi igrač Jug CO Ante Visković - izjavio je izbornik Ivica Tucak i dodao:

- U ovoj, kao i u utakmici protiv Mađarske, vidjet ćemo na koje ćemo igrače računati na Europskom prvenstvu koje nas očekuje ovog ljeta. Prema najavama Grci dolaze u najjačem sastavu, to je jedna izuzetno jaka reprezentacija. U ovom sastavu ćemo morati zaista pružiti dodatni napor i bit će izuzetno teško!

Hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju u sezoni 2013/14. očekuju FINA Svjetska liga, LEN Europsko prvenstvo koje se igra u Mađarskoj te FINA Svjetski kup koji se igra u Kazahstanu.

- Sezonu otvaramo utakmicama FINA Svjetske lige. Mađari su u prvoj utakmici pobijedili Grke, no Grci su se pokazali kao jak protivnik i očekujem zanimljivu utakmicu i našu pobjedu. Cilj Hrvatske je plasman na finale FINA Svjetske lige koje se u lipnju igra u Dubaiju. Kao kruna sezone 2014. čeka nas LEN Europsko prvenstvo te finale Svjetskog kupa. Dosta je natjecanja, prošle smo godine imali dobar uspjeh s novim izbornikom a želja nam je i ove sezone zadržati se u krugu reprezentacija koje osvajaju medalje– izjavio je dopredsjednik HVS-a Perica Bukić.

Za Hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju za prvu utakmici protiv Grčke pozvani su: golmani Marko Bijač i Ivan Marcelić, centri Nikša Dobud, Ivan Krapić i Luka Lončar, bekovi Andro Bušlje, Ivan Buljubašić i Ivan Milaković, vanjski igrači Anđelo Šetka, Duje Živković, Sandro Sukno, Luka Bukić, Paulo Obradović, Ante Visković, Ante Vukičević i Petar Muslim. Stručni stožer, uz izbornika Ivicu Tucka, čine pomoćni trener Ivan Asić, kondicijski trener Pero Kuterovac i fizioterapeut Damir Luketić.

- Atmosfera u momčadi je izuzetno dobra. Dobra je kemija, vlada jedinstvo i svi jedva čekamo prvu utakmicu ove sezone. Pozivam sve ljubitelje vaterpola i navijače da dođu na prvu domaću utakmicu i bodre nas jer nam neće biti nimalo lako – pozvao je navijače reprezentativac Ivan Milaković.

Ulaznice za utakmicu Hrvatska - Grčka mogu se po cijeni od 30 kuna kupiti u sustavu Ulaznice.hr ili na blagajni bazena Mladosti sat vremena prije početka utakmice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije