Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Ostali sportovi

Hrvatska učiteljica – najljepše građena žena svijeta

Zrinka Fišer, članica zagrebačkog Gladiatora, najbolje je građena žena na svijetu. Ova 29-godišnja profesorica engleskog i hrvatskog jezika u talijanskom je Comu postala svjetska prvakinja u body fitnessu.
19. listopada 2009. u 08:36 1 komentara 249 prikaza
Zrinka Fišer
Foto: Renato Branđolica

Nakon što je u svojoj kategoriji (do 163 cm) Zrinka Fišer pobijedila 28 konkurentica, bolje je izgledala i od pobjednica u preostale tri kategorije (do 158 cm, do 168 cm i više od 168 cm) pa je postala i apsolutnom prvakinjom.

Prvi put u povijesti tjelogradnje u Lijepoj Našoj Hrvatska ima nekoga na krovu svijeta u najsnažnijoj svjetskog organizaciji (IFBB), priznatoj i od MOO-a. Premda je ovo bio najveći dan u njezinu životu, bila je vrlo obzirna prema međunarodnom sucu Nevenu Madi čiji je mobitel koristila. Tako je to sa sportašima amaterima, ostaju skromni i u trenucima najvećega mogućeg uspjeha.

- Žurim se na banket, pa potom odmah idemo u Hrvatsku jer u ponedjeljak moram raditi. Čekaju me moji učenici u OŠ Vladimira Nazora.

Zrinka je vikendima u Zagrebu, a preko tjedna predaje engleski osmoškolcima u Slavonskom Brodu koji ponekad od nje zatraže i da napne mišiće. Osim engleskog završila je i arheologiju.

- Kao arheolog sam radila samo jednu godinu i to u Požegi gdje sam se i počela baviti ovim sportom. U karijeri sam trenirala i neke druge sportove kao što su odbojka, rukomet, gimnastika, tajlandski boks.

Nakon svega sasvim je slučajno došla u sport za koji je, očito, bila predisponirana.

- Boravila sam jedno vrijeme u SAD-u gdje sam nakupila kilograma. Odlučila sam ih se riješiti s body fitnessom. Nisam se htjela baviti body buildingom jer nemam potrebe za naglašenom mišićavosti. Bilderice moraju biti tvrde i dehidrirane što je vrlo teško postići. Meni se više svidio spoj mišićavosti i ženstvenosti.

Zrinka ne jede crveno meso. Na SP otišla sa 1,5 kilograma manje no što je imala na lanjskom Europskom prvenstvu kada je također osvojila dvostruku krunu.

KATASTROFA
FOTO, VIDEO Razoran tornado pogodio Češku: Sve je sravnjeno sa zemljom, najmanje 150 ozlijeđenih
Ilustracija
DOPUNSKO OSIGURANJE
Mladić dobio kopačkom u oko te ga je ta nezgoda umalo skupo koštala
  • JUBITU:

    Kad žene ne želi biti žena onda od sebe napravi ovo: http://www.eastlabs.biz/photo/gallery/258/543 http://www.eastlabs.biz/photo/gallery/258/577