Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Ostali sportovi

Hrvatska učiteljica – najljepše građena žena svijeta

Zrinka Fišer, članica zagrebačkog Gladiatora, najbolje je građena žena na svijetu. Ova 29-godišnja profesorica engleskog i hrvatskog jezika u talijanskom je Comu postala svjetska prvakinja u body fitnessu.
19. listopada 2009. u 08:36 1 komentara 248 prikaza
Zrinka Fišer
Foto: Renato Branđolica

Nakon što je u svojoj kategoriji (do 163 cm) Zrinka Fišer pobijedila 28 konkurentica, bolje je izgledala i od pobjednica u preostale tri kategorije (do 158 cm, do 168 cm i više od 168 cm) pa je postala i apsolutnom prvakinjom.

Prvi put u povijesti tjelogradnje u Lijepoj Našoj Hrvatska ima nekoga na krovu svijeta u najsnažnijoj svjetskog organizaciji (IFBB), priznatoj i od MOO-a. Premda je ovo bio najveći dan u njezinu životu, bila je vrlo obzirna prema međunarodnom sucu Nevenu Madi čiji je mobitel koristila. Tako je to sa sportašima amaterima, ostaju skromni i u trenucima najvećega mogućeg uspjeha.

- Žurim se na banket, pa potom odmah idemo u Hrvatsku jer u ponedjeljak moram raditi. Čekaju me moji učenici u OŠ Vladimira Nazora.

Zrinka je vikendima u Zagrebu, a preko tjedna predaje engleski osmoškolcima u Slavonskom Brodu koji ponekad od nje zatraže i da napne mišiće. Osim engleskog završila je i arheologiju.

- Kao arheolog sam radila samo jednu godinu i to u Požegi gdje sam se i počela baviti ovim sportom. U karijeri sam trenirala i neke druge sportove kao što su odbojka, rukomet, gimnastika, tajlandski boks.

Nakon svega sasvim je slučajno došla u sport za koji je, očito, bila predisponirana.

- Boravila sam jedno vrijeme u SAD-u gdje sam nakupila kilograma. Odlučila sam ih se riješiti s body fitnessom. Nisam se htjela baviti body buildingom jer nemam potrebe za naglašenom mišićavosti. Bilderice moraju biti tvrde i dehidrirane što je vrlo teško postići. Meni se više svidio spoj mišićavosti i ženstvenosti.

Zrinka ne jede crveno meso. Na SP otišla sa 1,5 kilograma manje no što je imala na lanjskom Europskom prvenstvu kada je također osvojila dvostruku krunu.

Dijana Zadravec
U RATU S KOLEGAMA
Tko je Dijana Zadravec, liječnica zbog koje se trese hrvatsko zdravstvo
Ivan Pažanin
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Hoće li se ugostiteljstvo ikad vratiti na staro? Razgovaramo s poznatim hrvatskim kuharom
  • JUBITU:

    Kad žene ne želi biti žena onda od sebe napravi ovo: http://www.eastlabs.biz/photo/gallery/258/543 http://www.eastlabs.biz/photo/gallery/258/577