Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠVEDSKA NA KOLJENIMA

Hrvatska u izravnom dvoboju s Poljskom odlučuje o polufinalu EP-a

Poljska
Foto: NPH/Pixsell
21.01.2014.
u 21:53

Hrvatskoj tako u srijedu u utakmici s Poljacima igra i neriješeno, ali sigurno je da na tako nećemo igrati. Pobjeda će pobjednika tog dvoboja u polufinalu odvesti na domaćina Dansku.

Strahovali smo od toga da nam možda ni pobjeda protiv Poljske u zadnjem kolu neće biti dovoljna za plasman u polufinale Europskog rukometnog prvenstva u Danskoj. Ipak, nakon što su završile sve utakmice drugog kola drugog kruga, više nema razloga za strah jer su Poljaci razbili Šveđane 35:25 te ćemo upravo protiv njih u izravnom dvoboju u srijedu u 20.15 sati odlučivati o protivniku Dancima u polufinalu.

U utakmici Poljske i Švedske neizvjesnost je trajala do 24. minute i rezultata 12:12. Od tog trenutka Šveđani u sljedećih 12 minuta nisu zabili nijedan gol, dok su Poljaci zabili sedam za vodstvo 19:12.

Igra Šveđana u nastavku utakmice potpuno se raspala, a na golu Poljaka briljirao je Wyszomirski. Prednost Poljaka rasla je iz minute u minutu, u jednom trenutku bilo je i 13 razlike, ali su ipak Šveđani do kraja to malo ublažili za konačnih minus deset (25:35).

Najbolji kod Poljaka bili su Krzysztof Lijewski sa šest te Jakub Lucak s pet golova. Svakako treba istaknuti i vratara Piotra Wyszomirskog koji je obranio 17 lopti Šveđanima. Kod Šveđana najviše je zabio Ekdahl du Rietz, šest golova.

Hrvatskoj tako u srijedu u utakmici s Poljacima igra i neriješeno, ali sigurno je da tako nećemo igrati. Pobjeda će pobjednika tog dvoboja u polufinalu odvesti na domaćina Dansku.

Skupina 2, 2. kolo:

Hrvatska – Rusija 33:25
Francuska – Bjelorusija 39:30
Poljska – Švedska

Poredak: Francuska 8, Hrvatska 6, Poljska 6, Švedska 4, Rusija 0, Bjelorusija 0

>> Karabatićeve gaćice zasjenile novu uvjerljivu pobjedu Francuske
>> Odlična Hrvatska uvjerljiva protiv Rusije

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar Glina74
Glina74
22:11 21.01.2014.

moramo se paziti Poljaka strašno su odigra protiv Šveđana a naročito u drugom djelu su bili strašni potukli su Šveđane kao malu djecu a mi obično osciliramo u drugom dijelu moramo jako paziti i ne sa onom Hrvatsko lako ćemoko ćemo to su samo Poljaci . Bog nam dao sreće i snage da uspijemo

GA
Gambit
22:40 21.01.2014.

Idemo na pobjedu. Znamo svi da smo bolji, ali to se mora dokazati.

01
010308
22:05 21.01.2014.

e junaci sad je sve u vasim rukama ako bog da pa rijesimo poljake pa onda sta nam bog da sretno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije