Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Australian Open

Hrvatska u društvu najvećih velesila u Melbourneu

'Ivan Dodig of Croatia serves against Spain\'s Juan Carlos Ferrero during the Australian Open tennis tournament in Melbourne January 19, 2010.  REUTERS/Tim Wimborne  (AUSTRALIA - Tags: SPORT TENNIS)'
'TIM WIMBORNE'
19.01.2010.
u 16:07

Kakav početak Australian Opena za hrvatski tenis! Drugu godinu zaredom petorica naših tenisača izborila su drugo kolo prvog Grand Slam turnira sezone.

Junaci su dana kvalifikanti, Lošinjanin Antonio Veić i Međugorac Ivan Dodig, koji su u prvim nastupima na turnirima koji život znače došli do prvih pobjeda. Obojica nakon pet setova – Veić je to učinio izbacivši iz natjecanja Austrijanca Daniela Koellerera (77. na ATP listi), a Dodig bivšeg prvog igrača svijeta Juana Carlosa Ferrera.

– Mrtav sam, ali sve se isplatilo. Borba i samo borba – u svom je stilu pobjedu komentirao Veić, kojega u 2. kolu čeka 12. tenisač svijeta, Francuz Gael Monfils. Dodiga, pak, Austrijanac Stefan Koubek, kojeg je već jednom pobijedio, i to u prošlogodišnjim kvalifikacijama ATP Zagreb Indoorsa. Međugorje je očito najteniskije mjesto na svijetu, jer gradić s manje od 1500 stanovnika dao je dvojicu sudionika 2. kola Australian Opena.

– Bit će ih još, stvaram nove talente – najavljuje Dodigov stric, inače teniski trener. A zaštitno lice Međugorja Marin Čilić jučer je poslao Fabricea Santoroa u tenisku mirovinu s konačnih 7:5, 7:5, 6:3.

– Susret s Fabriceom nije bio jednostavan, bio je potreban potpun angažman da posao obavim do kraja – kazao je Marin, koji danas na središnjem terenu igra protiv 17-godišnjeg Australca hrvatskih korijena Bernarda Tomića (roditelji su mu Hrvati iz Tuzle). Tomić je lani postao najmlađi tenisač s pobjedom u glavnom ždrijebu Australian Opena.

Inače, brojke pokazuju da je Hrvatska po broju igrača u 2. kolu u samom vrhu, uz bok velesilama poput Španjolske i Francuske (imaju po sedam igrača u 2. kolu), Njemačke (6), te SAD-a, koji također ima pet predstavnika među 64 najbolja igrača.

Karolina Šprem zaokružila je hrvatski uspjeh u 1. kolu i uspjehom nad Španjolkom Medinom Garrigures (6:3) izborila novi krug u kojem joj je suparnica Australka Casey Dellacqua. Jedina se od turnira oprostila Petra Martić, Njemica Sabine Lisicki bila je prejaka.

Komentara 2

HE
hercegovac
15:44 20.01.2010.

Nije Međugorac nego Međugorčanin. Pa čitaju li ti novinari išta? Prvo je bio Međimurac, sad Međugorac. MEĐUGORJE = MEĐUGORČANIN. Pišite onako kako se izgovara u kraju o kojemu je riječ!

KA
kajinx
15:35 20.01.2010.

Kako to da Međugorje od 1500 stanovnika daje dva svjetska tenisača? Neki govore da se tamo čuda događaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije