Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 198
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A puno smo očekivali

Hrvatska U-19 nije se plasirala na Euro! Tko je kriv za debakl?

Ante Roguljić
Foto: Tino Jurić/Pixsell
31.03.2015.
u 19:19

Hrvatska se prema Austriji zaputila s velikim očekivanjima, Ferdo Milin u svom je kadru imao nekoliko "ozbiljnih" nogometnih imena poput Ante Ćorića, Andrije Balića, Nikole Vlašića, Duje Ćalete-Cara, Ante Roguljića, Ivana Fiolića...

Hrvatska reprezentacija do 19 godina nije se uspjela kvalificirati na Europsko prvenstvo u Grčku i time zaokružiti vrlo uspješan mjesec hrvatskog nogometa, piše Goal.com. Proteklih dana na Europsko prvenstvo prvo se plasirala naša futsal reprezentacija, a to je onda uspjelo i selekciji do 17 godina.

Hrvatski nogomet u ožujku je promoviran i izborom predsjednika HNS-a Davora Šukera u Izvršni odbor Uefe, a izabranici Nike Kovača svladali su Norvešku i napravili još jedan korak prema Europskom prvenstvu u Francuskoj. Čak je i hrvatska U-21 reprezentacija upisala dvije pobjede, u prijateljskim susretima pale su Crna Gora i Grčka...

No, da ne bude sve savršeno u reprezentativnim selekcijama, pobrinuli su se igrači do 19 godina koji se nisu uspjeli kvalificirati na Europsko prvenstvo u Grčku. Izabranici Ferde Milina na kvalifikacijskom turniru u Austriji upisali su dva remija (Italija, Škotska) i jedan poraz (Austrija), čime su se našli na samom začelju kvalifikacijske skupine.

Hrvatska se prema Austriji zaputila s velikim očekivanjima, Ferdo Milin u svom je kadru imao nekoliko "ozbiljnih" nogometnih imena poput Ante Ćorića, Andrije Balića, Nikole Vlašića, Duje Ćalete-Cara, Ante Roguljića, Ivana Fiolića... Igrače koji igraju seniorski nogomet, koji su na meti brojnih europskih velikana, ali i pojedince koji su pravo bogatstvo hrvatskog nogometa.

No, što se s tom generacijom dogodilo u Austriji? Zašto su ti mladići baš toliko podbacili? Teško je reći, no odgovornost za ovaj rezultatski podbačaj imaju mnogi.

Cijeli članak o tome tko je sve kriv za debakl hrvatske U-19 reprezentacije možete pročitati na portalu Goal.com.

>>Niki Kovaču ipak treba klasični zadnji vezni igrač

Komentara 11

PR
protuudar
20:59 31.03.2015.

Koliko je meni poznato kriv je Mamić, Šuker ili branitelji iz Savske 66 ! (tak ja ne mislim ali to je sada in)

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
19:47 31.03.2015.

Koliko je meni poznato kriv je onaj koji je izgubio.....

DE
derin
20:29 31.03.2015.

Gledajući te momke prije dvije godine na sp u kataru s halilovićem, pa to je bio festival sebičnosti i neozbiljnosti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije