Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TENISKI KUP

Hrvatska teniska reprezentacija u borbi na novi pehar: Marčinko čudesnim preokretom donijela bod

Rijeka: Susret Hrvatske i Njemačke u Billie Jean King Cupu, Petra Marčinko - Anna Lena Friedsam
Nel Pavletic/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
10.04.2023.
u 17:32

Za susret parova prijavljene su Marčinko i Tara Würth, te Svendsen i Rebecca Munk Mortensen za Dankinje.

Prvi susret hrvatskih tenisačica protiv Danske na turniru Prve skupine Billie Jean King Cupa koji se održava u turskoj Antalyji bit će odlučen u dvoboju parova. Petra Marčinko je nakon velike borbe s 2-6, 7-5, 7-5 pobijedila Dankinju Johanne Christine Svendsen, 430. na WTA listi.

Iako oslabljena neigranjem Petre MartićDonne Vekić Ane Konjuh, Hrvatska je u turskoj Antalyji povela protiv Danske pobjedom Petre Marčinko nad Johanne Christine Svendsen (WTA 431) 2:6, 7:5, 7:5.

Bio je to vjerojatno najveći preokret naše mlade tenisačice u dosadašnjoj karijeri. Svendsen je naime vodila 6:2 i 5:1, a kod 5:4 imala je i dvije meč-lopte, kako u izvještaju donosi Hrvatski teniski savez.

Ali to nije sve. U trećem setu Dankinja je vodila 5:3, no i taj je minus Marčinko preokrenula i donijela Hrvatskoj prvi bod. Izjednačila ja najbolja danska tenisačica Clara Tauson, nekadašnja prva juniorka svijeta, koja je s 7-6 (6), 6-1 svladala jAntoniju Ružić.

Za susret parova prijavljene su Marčinko i Tara Würth, te Svendsen i Rebecca Munk Mortensen za Dankinje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije