Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jelena Tomić

Hrvatica sudila na prvenstvu Afrike: Oduševila sam se čipsom od banana, to je ludilo

 Jelena Tomić
Foto: Privatne fotografije
1/4
18.10.2015.
u 10:50

Jelena Tomić, hrvatska košarkaška sutkinja Velika mi je želja suditi na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine – kaže Jelena, koja je sudila na Afričkom prvenstvu

Hrvatska košarkaška sutkinja Jelena Tomić bila je jedna od dviju Europljanki koje su dijelile pravdu na prvenstvu Afrike za žene. Igralo se u Kamerunu, u gradu Yaoundéu. S njom je sudila Srpkinja Jasmina Juras. Sve utakmice igrale su se u dvorani koja prima 5500 gledatelja.

– Mislim da je dnevno bilo osam utakmica, a posjet je bio sasvim solidan, što me jako iznenadilo. Za finale se nije mogla naći ulaznica. Dobro, igrao je domaćin, ali opet – rekla je Jelena, koja je fućkala osam utakmica, uključujući finalnu.

Bez spornih situacija

– U finalu su Senegalke bile bolje od Kamerunki. Sasvim zasluženo. Nije bilo nikakve neizvjesnosti. Zanimljivo je da su prvi put u povijesti prvenstva Afrike bez medalje ostale Angolke – istaknula je Jelena.

Je li bilo kakvih problema?

– Nikakvih. Malo se drugačije sudi nego u Europi, ali nije bila nijedna sporna situacija. Rekli su mi da je najproblematičniji trener Senegala, da voli raspravljati sa sucima, ali je bio miran u finalu. Valjda zato što sam ja sudila – rekla je Jelena.

Što se tiče grada iznenadilo je što se sve događa na ulici.

Dobro se najela banana

– Da, na ulici ljudi rade, spavaju, prodaju, kupuju, prave hranu. U gradu nema nijedne velike tvornice. Mene je oduševilo što sam mogla jesti velike količine banana. To je voće koje obožavam. Tamo banane rastu na svakom koraku. Tako sam se mogla dobro najesti samo na putu od hotela do dvorane. Inače, nevjerojatno na koje sve načine pripremaju banane. Nećete vjerovati, ali imaju i čips od banane. Ludilo – rekla je Jelena.

Fućkala je Ligu prvakinja, Europsko prvenstvo, Afričko prvenstvo, a sad joj je velika želja da ode na Olimpijske igre u Rio de Janeiro.

– Da. To je nekako logičan niz što se tiče moje sudačke karijere. Poslije toga mogu slobodno objesiti fućkaljku na zid – rekla je Jelena, koja je nakon povratka iz Kameruna već dijelila pravdu u A-1 muškoj i ženskoj ligi, u Košicama na utakmici Lige prvakinja. Još čeka poziv da sudi u ABA ligi, u kojoj trenutačno od žena pravdu dijeli samo njezina kolegica Jasmina.

>> Sutkinja Jelena: S lakoćom cijepala sam i drva

Komentara 5

OI
oiramb
12:26 18.10.2015.

Čips od banane su prodaje u HR barem 15 godina.

Avatar jebb
jebb
12:26 18.10.2015.

"Nećete vjerovati, ali imaju i čips od banane." Nije to cips od banane nego od voca vrlo slicnog banani koje se zove plantain.

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
14:32 18.10.2015.

Evo ja još ne vjerujem ovo što sam pročitao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije