Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počinje nokaut-faza

Liga prvaka: Hrvatska sa 17 igrača rekorder osmine finala

17.09.2015., Arena Zagreb, Zagreb - 1. kolo Velux rukometne lige prvaka: RK Zagreb PPD - THW Kiel. Domagoj Duvnjak, Josip Sandrk.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
16.03.2016.
u 17:00

Ove godine na EP-u Njemačka je osvojila zlato, no samo dvojica njemačkih igrača igraju u inozemnim klubovima Lige prvaka.

Današnjom utakmicom između poljske Wisle i skopskog Vardara počinje nokaut-faza ovogodišnjeg izdanja rukometne Lige prvaka. Među 15 najboljih klubova, ne računajući članove PPD Zagreba, igra najviše hrvatskih rukometaša – ukupno 17. Najviše ih je u poljskom Kielceu (Šego, Buntić, Štrlek i Čupić). Kompletna prva sedmorka Hrvatske s Europskog prvenstva u Poljskoj, gdje smo osvojili broncu, igra u osmini finala Lige prvaka.

Lani jedan igrač manje

Na parketu bi to izgledalo ovako – Alilović (vratar), Štrlek (lijevo krilo), Čupić (desno krilo), Brozović (kružni napadač), Slišković (lijevi vanjski), Duvnjak (srednji vanjski) i Kopljar (desni vanjski). Ni pričuvna postava ne bi bila loša: Pešić ili Šego (vratar), Vukić (lijevo krilo), Kozina ili Vori (kružni napadači), Blažević (lijevi vanjski), Karačić ili Cindrić (srednji vanjski) i Buntić (desni vanjski). Nedostaje samo desno krilo. Odlične postave od igrača koji igraju u drugim klubovima mogu složiti Šveđani, Danci, Španjolci i Srbi. Da je kojim slučajem prva postava hrvatske reprezentacije u PPD Zagrebu, onda bi hrvatski klub prvi put u pvijesti igrao na završnom turniru u Kölnu. Prošle godine u osmini finala Lige prvaka imali smo jednog igrača manje. Najviše je lani u drugim klubovima bilo Šveđana i Španjolaca – po 17 igrača.

Ove godine na EP-u Njemačka je osvojila zlato, no samo dvojica njemačkih igrača igraju u inozemnim klubovima Lige prvaka. Jedan je u Veszpremu (Zeitz), a drugi u Kielceu (Reichmann). Norveška, koja je bila četvrta na EP-u, ima samo dva igrača, a Francuska, svjetska rukometna sila, samo tri igrača u drugim klubovima.

Na šest završnica 26 igrača

Koliko bi hrvatskih igrača moglo stići do završnog turnira ove godine? Objektivno, šest do osam. Ako do Kölna stignu Barcelona, PSG, Veszprem i Kielce onda bi to bilo rekordnih devet. U dosadašnjih šest završnih turnira igralo je 26 hrvatskih igrača. Najviše 2013. i 2015. godine – po osam. Najmanje 2010. godine kada je samo Petar Metličić igrao na Final Fouru za Ciudad Real. Od 26 naših igrača, Ligu prvaka osvojili su u proteklih šest godina samo Lacković, Duvnjak i Vori igrajući za njemački Hamburg 2013., te Bogunović u Flensburgu 2014. Šansu da po treći put osvoje Ligu prvaka otkako se igra u Kölnu, imaju Zeitz, Narcisse, Ilić, Omeyer, Palmarsson, Reichmann, Noddesbo, Tomas, R. Entrrerios, Šarić, Sarmiento, Sorhaindo i Perez.

>> Raspucani PPD Zagreb u Novom Sadu, čak je i golman Ivić bio strijelac

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije