Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON POBJEDE

Hrvatska ponovo jaše, izbornik šapnuo da ga je tresla jaka trema

'03.03.2010., Belgija, Bruxelles - Prijateljska utakmica nogometnih reprezentacija Hrvatske i Belgije. Eduardo da Silva, Danijel Pranjic, Mario Mandzukic, Tomislav Dujmovic Photo: Marko Lukunic/PIXSEL
'Marko Lukunic/PIXSELL'
04.03.2010.
u 21:34

Nakon što je lani u svibnju osvojio Kup Uefe, Darijo Srna za reprezentaciju igra ispod svake kritike. I u Belgiji je djelovao "ranjen", treba promijeniti klub, potražiti neki novi motiv.

Kladio si se protiv nas, sve smo čuli, dobacio je jedan član stručnog stožera u sunčano bruxellesko jutro, za Bilića i njegove suradnike tako lijepo.

Bila je to interna kladionica među novinarima i samo je jedan tipovao na 2.

Kada se odvrti film, realno, moglo je i tako završiti. Iako, sada, nakon 0:1, to uopće nije važno.

Sunce je rasvijetlilo hladni Bruxelles, Slaven Bilić je nakon nekoliko mjeseci napokon skinuo kuglu oko noge. U jednom društvu šapnuo je uoči utakmice da ga trese velika, najjača trema. U četvrtak ujutro u miru popio je kavu i zapalio cigaretu. Bila je to za njega utakmica velika kao finale svjetskog prvenstva.

Lovren šuti, ali i igra

– Da sam izgubio, vjerojatno bi me svi razapeli. Veliki je pritisak voditi nakon svega momčad. Ali moj stožer i ja danas smo jači nego ikad.

Na Plesu me dočekao taksist koji je nekad igrao u drugoj ligi.

– Kak je to vama zgledalo?

– Ha, igrali smo samo prosječno. Pobjeda je lijepa – uzvratio sam znatiželjnom vozaču i navijaču kockastih.

– I ja sam vidio da to nije bilo nešto posebno, ali mislim da ste malo previše kritični. Nismo mi Brazil, Španjolska, Engleska.

Samo sam ustvrdio da mnogo toga nije štimalo. Belgija nije top-reprezentacija, a dominirala je na sredini, gdje smo znali u tom sastavu nadigrati Engleze, Nijemce, Ruse... No, igrate li skromno, a pobijedite, riječ je o klasi.

– Za pobjedu nad Grčkom, morat ćemo igrati puno bolje – rekao je junak prve pobjedu u 2010. Kranjčar.

Najbolji dio momčadi bila je obrana. Šimunić već dugo nije igrao tako dobro.

– Bio je dominantan – rekao je Bilić.

Ćorluka je još jednom bio odličan, za reprezentaciju rijetko podbaci. No, najviše nas je intrigirao Dejan Lovren. Zamijenio je Šimunića, igrao jednostavno i sigurno. Nije nam se dopalo što se odmah nakon utakmice odlučio za šutnju prema medijima. Ali, tražio je razumijevanje, jer ima problema o kojima nije mogao govoriti.

 Dudu zabrinjava

Eduardo da Silva igrao je pola sata. I samo nas dodatno uvjerio u to da je daleko od forme. Ni on ne razgovara, uvukao se u sebe i izgledao je dosta nervozno. No, očito je i on u velikom strahu, a svi, pa i u samoj reprezentaciji, pitaju se hoće li se Eduardo ikada zapravo vratiti nakon teške ozljede.

Najviše zabrinjava Darijo Srna. Nakon što je sa Šahtarom lani u svibnju osvojio Kup Uefe, i za klub, a posebno za reprezentaciju, igra ispod svake kritike. Kapetan koji ima 27 godina i za kojega procjenjuju da vrijedi 17 milijuna eura, trenutačno ne vrijedi ništa, hitno mora pronaći novi klub i novi motiv.

Komentara 3

AL
alpi
21:53 04.03.2010.

Eduardo odigrao loše??? Nerazumijem, pa jučer je bilo bicikla i par prolaza odigrao je solidno. Kako je cijela momčad igrala nije niti mogao bolje!

GA
gafe
08:24 05.03.2010.

Eduardo je jedini od napadaca igro solidno do dobro, u svim dobrim akcijama u drugom poluvremenu je on sudjelovao. Olic, Bilic, Mandzukic nisu losi napadaci ali bez Eduarda i Petrica je nas napad trenutno nazalost jako skroman

DO
domingo1981
19:38 05.03.2010.

Ljudi, gledajte ovu ljepotu: Sad mi je jos zalije sto ne igramo na svijetskom... http://store.nike.com/index.jsp?country=GB&lang_locale=en_GB&l=shop,pdp,ctr-inline/cid-102602/pid-292162/pgid-309336#l=shop,search,searchList-Croatia

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije