Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za OI

U borbu za finale! Šarić: Vratiti Grcima za poraz u Zagrebu

Hrvatska - košarka
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/10
06.07.2016.
u 23:30

Hrvatska reprezentacija je pobijedila Tunis sa 72:52 (29:24) i osvojila drugo mjesto u skupini B. U polufinalu će igrati protiv Grčke

Pobijedivši Tunis sa 20 razlike (72:52), baš kao i prije šest godina na SP-u, hrvatski košarkaški izborili su se u Torinu za nastup u polufinalu predolimpijskog turnira. A to je za hrvatskog izbornika Aleksandra Petrovića značilo veliko olakšanje:

- Više od Rija nismo udaljeni tri pobjede, već dvije i ja nekako vjerujem da ćemo u subotu igrati ponovo s Italijom, ovaj puta izravno za olimpijsku vizu. Pobijediti Tunis bila je naša apsolutna obveza, no još uvijek ostaje gorčina jer smo mogli igrati polufinale protiv Meksika, a ne protiv puno jače Grčke.

No, nije ni sinoć krenulo glatko, već dizelaški. Michael Roll, igrač za kojeg je bio zadužen Hezonja, zabio je prvih osam koševa svoje momčadi, a hrvatski košarkaši u prvih devet minuta nisu napravili niti jedan prekršaj.

Napadačka anemija naših nastavila se i u drugoj četvrtini, nije blistao niti naš prvi strijelac Bojan Bogdanović, no on je ipak pronašao načina da zabije 12 koševa za prvih 20 minuta. A naši su na veliki odmor otišli sa samo 29 uknjiženih koševa što je bilo odveć skromno protiv ovakva suparnika pa je Petrović ustvrdio:

- Kad imate osigurač dobre obrane onda razlika u kvaliteti u 40 minuta mora doći do izražaja. U prvom dijelu osjetio se danak teške utakmice s Talijanima pa smo imali devet izgubljenih lopti, većinom u banalnim situacijama. Ta nervoza bila je nepotrebna, ali meni shvatljiva.

Srećom, naši su živnuli u nastavku. Stisnuli su u obrani i u 27. minuti otišli na "plus 15" (41:26) i ta je razlika bila zalog za mirnu završnicu.

Bogdanović je bio opet najbolji strijelac (25 koševa), a Šarić uz njega opet jedini dvoznamenkasti. Kao i protiv Talijana, Šarić je opet zabio 11, uz 9 skokova i 3 asistencije.

- Ako želimo nešto ovdje napraviti morat će se još netko priključiti Bojanu koji nas sam nosi. Trebaju nam još 2-3 raspoložena igrača.

Zar se Šarić osjeća nerazigrano?

- Imam veće ovlasti, ali nemam dobar postotak šuta, no kako kaže naš izbornik sad svi moramo "staviti nož u zube" i vratiti Grcima za lanjski poraz u Zagrebu.

Među onima od kojih se očekuje više (Hezonja, Bilan) je i jest i Kruno Simon koji je igrao pod ručnom, zbog lakšeg zatezanja u listu.

- Ako mislimo da će Bojan svaku zabiti 25 onda nećemo stići daleko. Jako dobro će nam doći ova dva dana odmora, a posebno Bogdanoviću i Šariću koji su u dva dana igrali 70-tak minuta.

Osim plasmana u polufinale, Simon je imao još jedan razlog za zadovoljstvo.

- Produžio sam ugovor s Milanom na sljedeće dvije godine. Bila je to laka odluka.

Osim Bogdanovića (25) i Šarića (11), za Hrvatsku su još zabijali Planinić (8), Stipčević (8), Ukić (5), Bilan (3), Šakić (3), Hezonja (3) i Babić (2). Kod Tunižana prednjačio je naturalizirani Amerikanac Roll (21), a Bra i Ben Romdhane zabili su po 11.

U polufinalu 8. srpnja Hrvatska igra protiv Grčke, koja je u skupini A bila prva (pobijedila je Meksiko i Iran).

U drugom polufinalu Italija igra protiv Meksika. Samo pobjednik turnira ide na Igre u Rio.

Komentara 3

DU
Deleted user
23:36 06.07.2016.

Nisam gledao ovu... mislio sam da ćemo puknuti kao i obično.

DU
Deleted user
10:44 07.07.2016.

Donde links ?

Avatar Cokolinda
Cokolinda
02:30 07.07.2016.

Haha...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije