Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vaterpolo

Hrvatska pobijedila Španjolsku i osvojila Svjetsku ligu!

Vaterpolo (1)
Marko Lukunić, Goran Kovačić/Pixsell
17.06.2012.
u 13:42

Ratko Rudić zbog prigovora je dobio crveni karton zbog čega najvjerojatnije neće moći voditi Hrvatsku na prvoj utakmici Olimpijskog turnira protiv Grčke

Hrvatski je vaterpolo ponovno na krovu svijeta. Nakon što su se 2007. u Melbourneu izabranici Ratka Rudića okitili naslovom svjetskog prvaka, u nedjelju su u Alma-Ati postali i pobjednici Svjetske lige. U epskom finalu završnog turnira pobijedili su Španjolsku s 18:17 i to tek nakon 11. para peteraca. Nakon 32 minute igre bilo je 8:8 (2:1, 2:3, 2:2, 2:2), a nakon početnog niza od po pet peteraca 12:12.

Naši su igrači gotovo cijele utakmice bili u vodstvu, ali Španjolci su nam stalno puhali za vratom. Minutu prije kraja Bošković je svojim drugim pogotkom doveo Hrvatsku u vodstvo s 8:7, ali izjednačio je Martin s igračem više a dupini nisu iskoristili posljednji napad. Tada je zbog prigovora sucima naš izbornik Ratko Rudić dobio crveni karton, pa vjerojatno neće moći sjediti na klupi u prvoj utakmici olimpijskog turnira s Grčkom.

U ruletu peteraca prvi je posrnuo Joković, ali izvukao ga je Pavić obranivši udarac Moline. Nakon toga su svi bili precizni sve dok Pavić nije obranio i udarac Maria Garcie.

- Uoči utakmice Dobud se poskliznuo, pao i ozlijedio se, pa nije mogao pružiti svoj puni obol. Lavovski dio na mjestu sidraša odradio je Hinić, a pomogli su i Burić i Muslim. Španjolci su izjednačili iz poklonjenog igrača više, ali rekao sam našim igračima da moramo biti jači i od suparnika i od sudaca - istaknuo je Rudić.

Pogotke za Hrvatsku postigli su Bošković (5), Sukno (5), Muslim (2), Šetka (2), Joković (2), Bušlje i Hinić. Osim spomenutih, u osvajanju kazahstanskog zlata sudjelovali su i Barač, Buljubašić i Vićan.

Kao pobjedniku Svjetske lige Hrvatskoj je pripala Finina nagrada od 100.000 USD i izravan plasman na SP u Barceloni sljedeće godine. U utakmici za treće mjesto Italija je pobijedila SAD sa 7:6. Naš igrač Joković najbolji je strijelac turnira (12 pogodaka), Talijan Tempesti je najbolji vratar a Španjolac Perrone najbolji igrač.

Komentara 2

LA
Lass
15:26 17.06.2012.

Sad su zbog nogometa u sjeni, ali stvarno svaka čast!!!!Još samo olipijsko zlato! Ajmo...

SU
superhikng
16:41 17.06.2012.

Bravo Barakude. Uljepsali ste mi dan. Nego, kad ce se nasi mediji dogovoriti vise o sluzbenom nadimku nasih vaterpolista? Barakude vs Dupini??? Meni nesto Barakude zvuce mocnije! AJMO HRVATSKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije