Naslovnica Sport Ostali sportovi

Hrvatska po prvi puta u povijesti ušla u TOP 13 svjetskih brzoklizača na 500 m

Povijesni je uspjeh ostvario Ivan Martinić
12. veljače 2019. u 18:47 0 komentara 212 prikaza
Brzo klizanje
Foto: Privatna arhiva

Završno natjecanje Svjetskog kupa u Torinu obilježili su novi uspjesi hrvatskih reprezentativaca. Po prvi puta u povijesti hrvatskog brzoklizačkog sporta naš je predstavnik osvojio 13. mjesto!

EYOF SARAJEVO Hrvatski predstavnici daleko od postolja na EYOF-u

Ostvario je to naš senior Ivan Martinić u utrci na 500 m u konkurenciji s klizačima iz same svjetske elite: Kanade, Kine, Koreje, Nizozemske, Francuske, Kazahstana, Japana i Mađarske. Novim državnim rekordima Valentine Aščić i Martina Kolenca digli smo ovoga vikenda letvicu na višu razinu i pokazali ogromni napredak za hrvatsko brzo klizanje.

U sportu prepunom adrenalina kojeg karakteriziraju eksplozivni start, osjećaj za dinamiku i vrtoglave brzine do 50 km/h, Hrvatska je ostvarila nove uspjehe - TOP 13 u konkurenciji među 58 najboljih svjetskih brzoklizača.

Osim toga, rekorde su čak dva puta potvrdile i naše reprezentativke: Valentina Aščić, postavljanjem državnog rekorda na 500 m dva dana zaredom i Danijela Ivandić svojim osobnim rekordom na 1500 m koji je dva puta ovoga vikenda obarala.

Nikolaj Pešalov NIKOLAJ PEŠALOV 'Ne žalim zbog dolaska u Hrvatsku. Nakon razvoda, oženio sam Splićanku'

Uz nastup ženske štafete, ove sezone po prvi puta nastupa i mix štafeta (dva ženska i dva muška člana) koja je osvojila  15. mjesto u ukupnom poretku od 18 ekipa. 

Iduće natjecanje EYOF - "Zimski europski olimpijski festival mladih" održat će se u Sarajevu (11. 2.), a već početkom 3. mjeseca hrvatski brzoklizači nastupit će na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Sofiji.
 

Lesnina roštilj
PROLJETNE RADOSTI
Došlo je proljeće, a mi smo se uputili u potragu za novim roštiljem

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.